
Ingrediente
10 cartofi
1 kg ciuperci proaspete
pătrunjel
ceapa verde
1 cepă mică
1 ardei roşu
2 linguri bulion
1 ou
sare
piper
Mod de preparare
Cartofii se fierb în coajă cca 30 minute (să intre furculiţa în ei)
Îi scurgem de apă şi îi trecem pe sub un jet de apă rece. Când s-au răcit îi curăţăm şi îi tăiem în 2 şi scobim la mijloc.
Ciupercile le spălăm şi le curăţăm, le fierbem cca 10 minute.
Ceapa o tocăm mărunt şi o călim puţin, adăugăm ardeiul, bulionul, 1 ceaşcă de apă şi ciupercile tocate, lăsăm pe foc până scade apa. Adăugăm pătrunjel, firele de ceapă tocate şi condimente după gust.
Când s-au răcit ciupercile adăugam oul bătut şi omogenizăm.
Umplem cartofii cu compoziţia de ciuperci şi aşezăm cartofii în tava unsă cu ulei.
Amestecăm o cană de apă cu 2 -3 linguri de pastă de tomate şi turnăm peste cartofi.
Dăm tava la cuptor timp de aproximativ 30 minute.