Categorie: Timp liber

biscuiti crocantiBiscuiţii sunt un dulce aproape indispensabil. Excelenţi dimineaţa la cafeaua cu lapte, pot ţine, cu succes, companie unui măr (gustarea de la ora cinci!) şi evident pot fi luaţi, în ghiozdan sau în geantă , pentru a fi consumaţi ca rasplată binemeritată într-un moment de respire.

Ingrediente:
1 pachet de unt (250g)
200g lapte condensat
175g miere
175g fulgi de porumb
175g fulgi de ovăz
250g făină
100g amestec pentru budincă de vanilie
2 linguriţe bicarbonat de sodium


Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4 şi se tapetează cu hârtie de copt mai multe tăvi.
Se topesc untul, laptele condensat şi mierea într-o cratiţă mare.
Se zdrobesc cu mâinile fulgii de porumb într-un vas, se adaugă amestecând fulgii de ovăz, făina, pudra pentru budinca de vanilie , bicarbonatul şi se amestecă foarte bine.
Odată ce s-a topit totul în cratiţă, se ia de pe foc şi se adaugă amestecând ingredientele uscate. Se ia cu lingura compoziţie şi se pun grămăjoare pe hârtia de copt.
Se presară cu câţiva fulgi de porumb zdrobiţi şi se presează uşor fiecare biscuit cu mâna.
Se coc 12-15 minute până se rumenesc.

Back To Top