Categorie: Timp liber

curatenie

Ce te faci atunci când sună telefonul şi o voce (poate fi a oricui: soţul vine acasă cu un prieten vechi, mama soacra s-a gândit să îţi facă o surpriză, sau copilul se întoarce de la şcoală însoţit de cei mai buni prieteni) mai mult sau mai puţin suavă îşi anunţă apariţia în cel mult o oră?

Ce faci cu vasele nespalate? Unde ascunzi hainele adunate pe scaunul din dormitor, şi cum faci să dispară stratul de praf depus pe mobilă?

Pentru situaţiile în care un musafir nepoftit îşi anunţă prezenţa, există curăţenia care te scuteşte de nervi inutili şi stres neintemeiat.

1. Ocupă-te de baie

Vasele din chiuvetă pot fi trecute cu vederea de un musafir, însă acesta nu va fi deloc încântat să intre într-o baie murdară, aşa că primul lucru pe care trebuie să-l faci când afli că vei avea un musafir-surpriză este să cureţi obiectele sanitare.
Strânge toate lucrurile inutile din baie. Hainele aruncate aiurea adună-le şi bagă-le în coşul de rufe. Şterge şi oglinda, pentru a elimina eventualele pete.

2. Clăteşte şi clădeşte vasele din chiuvetă

Vasele murdare din chiuvetă, de pe blat sau de pe aragaz strică imaginea bucatariei. Dacă vrei să faci ordine în timp record, recomandăm să clăteşti toate vasele, eliminând astfel resturile de mâncare care ar putea mirosi urat. Apoi clădeşte frumos lăsând impresia că tocmai ai terminat de mâncat şi nu ai apucat încă să speli vasele.
Aruncă la gunoi tot ce nu îţi trebuie din bucătărie - pungi, ambalaje, cutii, sticle goale, resturi de legume etc. Dacă aragazul este murder, închide capacul şi pune deasupra un prosop curat, ca şi cum acolo ar fi locul său.

3. Şterge praful

Ia repede un pămătuf sau o cârpă şi şterge praful, aranjând eventualele obiecte care nu stau la locul lor.

curatenie 14. Dă repede cu aspiratorul

Trebuie să cureţi mizeria de pe jos, pentru camusafirul tău să se simtă bine şi să nu-i fie jenă de părul pe care îl vede pe parchet sau de părul de pisică de pe covor.

5. Pulverizează parfum de cameră

După ce termini de făcut curăţenie superficială, pulverizează câteva pufuri de parfum de cameră, pentru a schimba mirosul din cameră. Deschide larg geamul şi bucură-te că ai terminat de făcut ordine în timp record, fără sa te enervezi.

6. Fă curăţenie doar unde primeşti musafirul

Ţine cont că nu trebuie să faci curăţenie în toată casa când ai un musafir surpriză. Fă curăţenie doar în încăperile în care îl primeşti. Cu puţin noroc, dacă este o persoană cu bun simţ nu se va băga peste tot, aşa că închide uşa de la bucătărie şi de la dormitor.

Partenerul tău îţi poate da o mână de ajutor la curăţenie? Împărţiţi sarcinile pentru ca toată curăţenia să nu vă ia mai mult de jumătate de oră.

Back To Top