Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber

diabetSimptomele diabetului nu sunt întotdeauna uşor de recunoscut. Afecţiunea este o boală cronică metabolică periculoasă pentru functionarea tuturor organelor corpului. Diabetul creşte nivelul zahărului în sânge, conducând la hipertensiune arterială, glaucom sau probleme cardiace. Boala îşi poate pune amprenta pe cel mai mare organ al corpului tau: pielea.
30% dintre persoanelebolnave de diabet se confrunta cu boli cutanate, astfel că o iritaţie cronică, o infecţie fungică sau o banală băşică pot fi simptome ale diabetului. Erupţiile pot fi benigne (porţiuni uscate pe piele, bubiţe gălbui apărute pe fondul colesterolului mărit), puncte maronii (semne ale rezistenţei la insulină), arsuri şi infecţii mai grave, care necesită tratament de urgenţă.

Glicemia crescută determină o pierdere accentuată a lichidelor din corp, pielea se usucă, se crapă mult mai uşor şi oferă bacteriilor posibilitatea să pătrundă în corp. Printre infecţiile bacteriene specifice diabetului se numără inflamarea foliculilor de păr, a glandelor de la nivelul pleoapelor şi a pielii din jurul unghiilor. Aceste zone pot fi umflate, roşii, fierbinţi la atingere şi sensibile.

Tot glicemia foarte ridicată alterează vasele sanguine şi capilare, astfel că circulaţia sângelui către extremităţi este afectată. Oxigenul insuficient care ajunge la ţesuturi cauzează mâncărimi la nivelul pielii mâinilor şi a picioarelor şi o senzaţie de amorţeală.

Erupţiile însoţite de mâncărimi pot să apară pe fondul predispoziţiei la infecţii fungice în diabet, în special la nivelul zonei inghinale sau în colturile gurii. Infecţii comune sunt piciorul atletului, herpesul sau candidoza.

Dermopatia diabetică este o afecţiune cutanată care se manifestă prin pete maronii şi solzoase pe piele, în special în zone osoase ale corpului. Ea apare după o perioadă îndelungată de la debutul bolii, în special la vârstnici şi la cei cu probleme renale.

Scleroza sistemică digital este o boală comună în cazul diabetului de tip I - transformă textura normală a pielii degetelor de la mâini şi de la picioare într-un ţesut contractat, cu aspect de ceară. Vinovată este producţia excesivă de colagen, care determină în cele din urmă rigiditatea accentuată a degetelor.

Infecţiile recurente la nivelul unghiilor sunt frecvente în rândul bolnavilor de diabet, din pricina tendinţei accentuate de inflamare a pielii din vârful degetelor.

Furunculii apar deseori pe fondul diabetului, atunci când un stafilococ ajunge în foliculul firelor de păr şi infectează zona. Apar mai ales în porţiuni supuse transpiraţiei şi fricţiunii, precum gâtul, chipul, axilele, posteriorul şi coapsele.

Necrobioza lipoidică este o afecţiune rară; ea este indusă de transformările suferite de colagen şi grăsimi sub piele, manifestându-se printr-o erupţie violet sau roşie, dureroasă la atingere. De regulă, apare în zona inferioară a picioarelor.
În cazul în care vă apar leziuni pe piele care se vindecă foarte greu, pielea îşi schimbă brusc culoarea şi temperatura şi sesizaţi zone foarte uscate pe trup, contactaţi medicul pentru un set elaborat de analize.

Back To Top