Prăjitura cu mere şi glazură de cacao este o prăjitură excelentă pentru copii, bunici, soţi şi oricine se poate întampla să vă treacă pragul.
Ingrediente:
Blat: 300 g făină,
200 g zahăr,
300 g mere rase,
150 g miez de nucă măcinat,
50 g stafide,
5 g bicarbonat de sodiu dizolvat în zeamă de lămâie.
Glazură:
150 ml apă,
50 gr cacao,
50 gr zahăr,
50 gr margarină,
1 plic zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Se amestecă merele rase cu zahărul şi se lasă 10 minute. Se adaugă apoi făina, nuca şi bicarbonatul stins în zeamă de lămâie, se amestecă uşor apoi se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deaspra se adăugă stafidele din loc în loc. Se introduce în cuptorul încălzit şi se coace la foc potrivit timp de 30 de minute.
În acest timp se pregăteşte glazura: se amestecă margarina cu zahărul, se adaugă cacao şi apa şi se fierb la foc mic aprox 5 minute. Se glazurează când prăjitura s-a răcit, apoi se porţionează după preferinţă.
Se serveşte rece.