Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber

copil racitTrecem printr-o perioadă propice îmbolnăvirilor. Dimineaţa este frig, spre prânz se încălzeşte, iar seara este din nou rece. Cum să-ţi îmbraci copiii pentru a fi cat mai protejaţi? Oricum ai da-o nu e bine! Când copilul este în colectivitate, lucrurile se complică şi mai mult: nas înfundat, secreţii nazale şi febră. Iată câteva sfaturi pentru a trata răceala copiilor.

Copilul răcit trebuie să stea acasă
Trebuie să aveţi grijă de starea de sănătate a copilului vostru, dar să ţineţi cont şi de ceilalţi copii, colegii de clasă, care, deşi sunt sănătosi, se vor îmbolnavi intrând în contact cu copilul vostru. Chiar dacă nu are febră, dacă este apatic, moale cu siguranţă nu ar putea face faţă lecţiilor. Ţineţi-l acasă.

Febra din timpul răcelii
Dacă are temperatură, e primul semn ca cel mic luptă cu o infecţie. Dacă febra trece de 38 de grade Celsius, are dureri sau frisoane, puteţi începe să-i daţi acetaminofen sau ibuprofen. Utilizaţi dozajele recomandate de un medic pediatru.
În cazul în care este vorba de un copil este mai mic de 3 luni şi are febră peste 38 de grade sau dacă are între 3 luni şi 3 ani, iar teperatura corpului trece de 40 de grade Celsius, mergeţi de urgenţă la doctor.

Preveniti deshidratarea
O hidratare bună ajută copilul să-şi revină mai repede. Apă, ceai, suc natural de fructe sau supă de pui – este foarte important să nu piardă multă apă din cauza febrei.

Menţineţi nasul desfundat
Pentru copiii mai mari, sunt recomandate spray-urile cu apă de mare. Pentru cei mici însă, este recomandat serul fiziologic. Curăţaţi cât mai des nasul copiilor, prin suflarea lui (copiii mari), sau cu ajutorul pompiţei nazale sau a batistei bebeluşului (copiii mici).

Iritaţia pielii
Pielea ustură când sunteţi răciţi şi sunteţi nevoiţi să suflaţi nasul de zeci de ori. Ca să împiedicaţi această iritaţie la copii, ideal ar fi să folosiţi batista umezită în apă călduţă sau.

Spălarea mâinilor
O regula esenţială, pe care cei mici trebuie să o înveţe: cu cât te speli mai des pe mâini, cu atat
ţii departe bacteriile şi microbii. De fiecare dată când tuşesc sau strănută şi obligatoriu înainte de fiecare masă, copiii (şi nu numai!!!) trebuie să se spele pe mâini. Dacă nu au unde, se pot folosi şerveţele sau lichide antibacteriene.

Ajutorul mierii de albine
Mierea nu este indicată copiilor sub 1 an, dar pentru copiii mai mari face minuni pentru gâtul iritat şi domoleşte tusea.

Umidificatorul
Un aparat care umezeşte aerul este foarte bun pentru descongestionarea nazală a copilului. Acesta poate respira mai bine după utilizarea aparatului. Nu folosiţi device-uri care eliberează aburi fierbinţi, copiii s-ar putea răni. Nu uitaţi să dezinfectaţi aparatul o dată la două-trei zile.

Copilul trebuie să se odihnească atunci când este răcit
Pentru ca un copil să se refacă are nevoie de mult somn. Dacă doarme între 8 şi 12 ore pe zi, organismul copilului va putea preveni boli precum răceala. Însă dacă este bolnav, ar trebui să doarmă mai mult de atât.

Atenţie la antibiotice
Răcelile nu se trateaza cu antibiotice. Ele sunt folosite pentru tratarea infecţiilor bacteriene. Răcelile sunt infecţii cu viruşi. Nu rezolvaţi problema şi veţi crea copilului imunitate la antibiotice, iar atunci când chiar va avea nevoie de ele, acestea nu-şi vor mai face efectul.

Tusea trece de la sine după trei până la cinci zile. Dacă persistă mai mult de o săptămână mergeţi la doctor. Tusea persistentă, în special pe timpul nopţii, poate fi un simptom de astm, deci mergeţi de urgenţă la medic. Copilul trebue dus la medic chiar dacă e vorba doar de o „simplă răceală". Dacă după cinci zile, copilul nu şi-a revenit, este posibil să aveţi de-a face cu o infecţie la sinusuri, pneumonie sau otită. Întrebaţi medicul în cât timp ar trebui să se refacă după tratamentul prescris de el. Dacă nu se simte nici o îmbunătăţire a situaţiei atunci trebuie să luaţi legatura cu medicul pentru a urma noi paşi.

Back To Top