Începe ziua în forţă cu sucuri naturale din fructe şi legume, sucuri ce îţi oferă vitaminele şi mineralele necesare pentru o zi întreagă. Aceste sucuri sunt utile şi pentru tratarea unor afecţiuni, iar în cele ce urmează vă prezentăm câteva reţete uşor de preparat în orice dimineaţă.
Tenul poate suferi numeroase schimbări de-a lungul timpului şi te poţi confrunta cu diverse tipuri de acnee. Acest fenomen este cauzat de sebumul blocat în pori, bacteriile încep să se dezvolte şi în acest fel apar coşurile şi punctele negre.
Pentru a trata problemele tenului, se amestecă sucul de la o lămâie într-o cană cu apă fierbinte. Acest suc se bea dimineaţa înainte de masă. Sucul de lămâie proaspăt stors purifică sângele, îndepărtează toxinele şi schimbă ph-ul sângelui din acid în alcalin.
Constipaţia este o problemă digestivă frecventă. Pentru a rezolva această problemă, este indicat să consumi suc din morcovi, sfeclă şi castraveţi.
De asemenea consumul regulat de sucuri pe bază de sfeclă ajută la tratarea constipaţiei, însă sunt utile şi pentru gută, afecţiuni ale rinichilor şi vezicii urinare. Castravetele este un laxativ de încredere şi ajută şi la hidratarea organismului.
Dacă ochii sunt iritaţi sau strănuţi tot timpul, se prea poate să suferi de anumite alergii. Alergiile nu sunt altceva decât reacţii ale sistemului imunitar la un element din mediul înconjurător. Pentru a trata alergiile, încearcă un suc din morcovi, ţelină, ananas şi sfeclă.
Ananasul conţine o enzimă care tratează inflamaţiile nasului, urechilor şi sinusurilor. Chiar şi ţelina ameliorează simptomele alergiilor.
Menopauza este o perioadă de tranziţie în viaţa oricărei femei. Este perioada în care menstruaţia este din ce în ce mai rară. Bufeurile, transpiraţia nocturnă sunt doar câteva dintre simptomele neplăcute. Pentru ameliorarea acestora, consumă un suc din morcovi, sfeclă şi rodie. Rodia conţine substanţe puternice care previn depresia şi contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului osos.
Hipertensiunea este un factor de risc pentru afecţiunile cardiace şi pune presiune asupra arterelor de sânge. Pentru reducerea acesteia, sucul din morcovi şi usturoi este cel mai indicat. Usturoiul scade tensiunea arterială şi contribuie la previnirea astfel afecţiunilor cardiace. Substanţele active din usturoi ajută la relaxarea vaselor de sânge, îmbunătăţind astfel circulaţia sângelui în artere.
Diabetul este o afectiune cronică care se caracterizează prin nivel crescut de zahăr din sânge. Dieta corespunzătoare şi mişcarea ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge şi la reducerea simptomelor neplăcute.
Dar pentru a trata diabetul, este indicat şi să consumi un suc preparat din morcovi, varză de Bruxelles şi fasole verde. Fasolea verde este un diuretic natural, care stimulează eliminarea toxinelor din organism. Varza de Bruxelles este bogată în fibre şi vitamina C.
Sucurile naturale trebuie consumate imediat după preparare, altfel îşi pierd substanţele benefice.