Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

/home/actualis/public_html/templates/ja_flix/local/html/com_content/article/default.php on line 43
no-fullimage" itemscope itemtype="https://schema.org/Article">
Categorie: Timp liber

copilFolosim zilnic cuvântul NU: "Nu e voie!", "Nu pune mâna!", "Nu mânca dulciuri că-ţi strici foamea". Desigur, v-aţi şi regăsit în unele dintre aceste situaţii. Are şi acest NU rolul său. Când spui NU unui copil îl înveţi de fapt să spună, la rândul său, NU atunci când este cazul. Şi, de asemenea, sunt unii dintre voi care s-au regăsit în situaţia de a fi incapabili să spună NU în viaţa de adult, la serviciu când şeful a cerut să staţi peste program, de exemplu. Însă, există şi pericolul ca acest NU spus impulsiv, cu un anume ton şi prea des, să transforme copilul într-un îndărătnic desăvârşit, care îşi va refula frustrările la maturitate.

Iată câteva modalităţi prin care poţi spune NU unui copil, într-o manieră pozitivă.

Prea mulţi DA pot transforma copilului într-un egoist care va crede că totul i se cuvine şi care va acumula frustrări de fiecare dată când i se va spune NU. Prea mulţi NU vor transforma copilul într-o persoană negativistă care va face din NU centrul universului său. O balanţă echilibrată între DA şi NU este cheia în educaţia copiilor.

Arta de a spune NU se dezvoltă odată cu creşterea în vârstă a copilului. Nu întotdeauna dorinţele copilului sunt sănătoase sau sigure pentru intregritatea lui, şi atunci părinţii încep să pună limite. Între 9 şi 14 luni, numărul de NU-uri este relativ mic, între 14 şi 18 luni situaţia se modifică - copiii devin destul de frustraţi că nu le sunt permise anumite "activităţi" şi chiar se manifestă ca atare. Însă şi de cealaltă parte apar refuzuri.

Imaginaţi-vă un copil, plin de energie, care încearcă să se caţere peste tot prin casă. NU acolo, NU dincolo, devine frustrant pentru el, se agită, începe să plângă, îţi provoacă nervozitate.
Dacă în casă nu sunt locuri pe care copilul să le exploreze mergi cu el afară, în parc sau la un loc de joacă potrivit vârstei - copilul îşi va consuma energia şi îşi va satisface curiozităţile specifice vârstei.

Să spui STOP este o alternativă mult mai sănătoasă decât să spui NU. În loc de "NU mai face asta", poţi încerca "STOP, te rog să încetezi să mai faci asta!"
Sau când umblă la coşul de gunoi să spui "ATENŢIE! Acolo este murdar şi te poţi îmbolnavi!". Dacă utilizaţi şi mimici care să-i facă să înţeleagă cât de dezgustător este gunoiul, atunci copilul va înregistra mult mai uşor informaţiile transmise. Dacă i se tot repetă NU, va deveni imun şi nu va reacţiona la el. Ca şi când nici măcar nu ar auzi că ai spus NU.

Există şi cazuri în care NU este imposibil de evitat. De exemplu, copilul vrea un cuţit. Atunci poţi spune "Cuţitul nu este pentru tine, este pentru oameni mari. Când vei fi mare, vei putea utiliza cuţitul. Jucăria aceasta este pentru tine. O poţi folosi de câte ori vrei".
Astfel copilul va înţelege că nu este refuzat, ci protejat, că este spre binele lui. Şi, în plus, i s-a şi distras atenţia de la obiectul interzis.
Trebuie doar să aveţi grijă la tonul folosit. Ştim cu toţii să el face muzica.

Back To Top