Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber

caine bolnavCâinele este un mamifer cu o sănătate robustă, în condiţiile în care are parte de o viaţă normală, este hrănit, îngrijit şi adăpostit corespunzător.
Un câine sănatos are ochii curaţi, o privire atentă, vioaie şi limpede. Lătratul este clar, pielea este suplă şi elastică, părul este lucios şi are poftă de mâncare normală. Un câine sănătos este energic, este vioi şi „vorbeşte" cu stăpânul său.
De asemenea trufa trebuie să fie rece, umedă, fără secreţii, gura de culoare roz şi bine umezită. Miscările respiratorii ale toracelui (10-30 pe minut) sunt regulate şi cu gura deschisă uneori.
Când afară este foarte cald, câinele ţine gura deschisă şi cu limba afară situaţie care nu trebuie să fie considerată stare de boală. Scaunul câinelui sănătos este legat, de culoare brun-gălbui iar urina este limpede. Un câine sănătos defecă o dată sau de două ori pe zi şi urinează de 4-5 ori pe zi.
Temperatura normală a câinelui este de 38-39,2 C. Pulsul variază în funcţie de vârstă:110-120 pulsaţii pe minut când este pui, 90-100 la câinele adult şi 70-80 la câinele bătrân. Bătăile cardiace la câinele sănătos nu sunt ritmice.

Cum recunoaştem că este bolnav?
Un câine bolnav stă retras, este trist şi nu răspunde chemărilore, nu are chef de joacă, părul este zbârlit şi lipsit de luciul natural iar pielea îşi pierde din elasticitate. Câinele nu are poftă de mâncare, are accese de vomă, este constipat sau dimpotrivă are stări diareice. Ochii sunt lăcrimoşi (se poate trezi dimineaţa cu pleoapele lipite) şi îi cade părul. Câinele bea multă apă, mai ales dacă are febră. În cazul unor boli infecţioase câinelui îi curge nasul (amintim aici virozele respiratorii şi jigodia) scurgerile nazale fiind apoase, purulente sau cu urme de sânge. Temperatura poate depăşi 41°C.
În cazul afecţiunilor respiratorii câinele tuşeşte, respiraţia se accelerează şi i se modifică lătratul. Se deplasează cu dificultate, mersul fiindu-i împleticit, nesigur, sau chiar îi este aproape imposibil să se mişte dintr-un loc într-altul.
Uneori meateria fecală este apoasă, conţine urme de sânge sau limbrici, sau alteori câinele poate fi constipat. Urinările pot fi dese, cu cantitate mică de urină eliminată cu aspect tulbure sau cu sânge, sau nu urinează deloc.
Dacă îi deschidem gura putem constata uneori un miros urât.
caine bolnav 2Orice proprietar de câine este responsabil pentru sănătatea animalului de companie. Plimbările, hrana şi atenţia acordată ajută foarte mult la păstrarea sănătăţii, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să să cunoşti anumite probleme sau să recunoşti anumite situaţii ce pot apare în viaţa câinelui tău.
Foarte importat este să alege un medic veterinar, la care să mergi în mod regulat cu câinele. Astfel medicul ce care îţi cunoaşte câinele va putea preveni şi va depista în timp util eventualele probleme de sănătate.

Back To Top