Categorie: Timp liber

pisica roade 2Te-ai săturat să tot înlocuieşti cablurile de alimentare ale aparatelor de uz casnic, şireturi mestecate sau alte obiecte ronţăite? Nu doar aspectul estetic al obiectelor este ruinat, dar şi viaţa pisicii tale este în pericol.
Dacă pisica ta a căpătat răul obicei de a ronţăi, mesteca şi uneori înghiţi cam orice obiect îi cade în lăbuţe trebuie luate câteva măsuri.

Pentru a satisface nevoie pisicii de a ronţăi, oferiţi-i mâncare uscată sau morcovi mici. Caută produse asemănătoare biscuiţilor în formă de os pentru câini şi consultă veterinarul pentru a găsi alternative potrivite.

Amenajează-i o lădiţă cu iarbă specială pentru pisici pe care va putea să o mestece în voie. Acestă iarbă este un medicament natural pentru stomacul pisicilor.

Nu uita că ghemul pufos şi cuminte de pe canapea este un descendent al unui animal sălbatic care obişnuia să alerge, să se caţere şi să vâneze. Chiar dacă acum ea este un animal domestic are în continuare nevoie de provocare. Caută-i jucării care să o ţină ocupată.

Un pic de vânatoare nu strică! Poţi să îi ascunzi porţii mici de mâncare în locuri greu accesibile pentru a-i satisface instinctele vănătoreşti. Masa devine o provocare plăcuta pentru pisici.
De asemenea încearcă să foloseşti jucării special, din care, folosindu-şi lăbuţele va trebui să-şi scoată mâncarea. Dacă respectinvele jucării se pot rostogoli, pisica va fi fericită să urmărească un şoricel imaginar prin casă.

Un alt moment în care o pisica începe să roadă lucruri este atunci când se confruntă cu schimbări. Pisicile sunt nişte fiinţe cărora le place stabilitatea în ceea ce priveşte membrii familiei, mobila din casă, locul de dormit, cutiuţa cu nisip şi tipul de mâncare preferat.
În cazul schimbărilor îşi va reduce stresul ronţăind tot ce îi iese în cale.

Dacă pisica are nevoie de atenţie şi observă că primeşte această atenţie din ori de câte ori face ceva rău, se va folosi de acest lucru. Chiar şi cearta, pisica roadepentru ea, este tot o formă de atenţie. Pe cât posibil, ignor-o atunci când o prinzi ronţăind diverse lucruri. Indepărtează respectivul obiect fără să o bagi în seamă. Mângâi-o atunci când se poartă frumos.

De câte ori o surprinzi că începe să caute ceva cu care să-si ocupe timpul, caută o minge şi joacă-te cu ea. În timp va prefera compania ta decât pe cea a cablurilor.

Caută în magazinele pentru animale spray-urile special, amărui sau picante, cu care să stropeşti obiectele pe care pisica le mestecă în mod obişniut.

Calculatorul poate fi o adevărată atracţie pentru pisici. Caută moduri de a-l proteja. Daca nu ai posibilitatea de a-l încuia într-o cameră în care pisica să nu aibă acces, acoperă tastatura cu un capac de cutie potrivit, la fel şi mouse-ul, şi spreiaţi cablurile cu o substanta neplăcuta la gust.

Multe pisici nu suportă parfumul. Pentru a le ţine departe de anumite zone din casă amestecă o parte parfum ţi nouă parţi apă şi stropeşte respectivele locuri.

Dacă nici una dintre metodele de mai sus nu funcţionează, mergi cu pisica la veterinar: s-ar putea să aibă nevoie de tratament antidepresiv.

Back To Top