Categorie: Timp liber

ficat de pui n sos de rosiiŞtiaţi că ficatul de pui este o sursă excelentă de fier?
În 100 grame de ficat de pui se găsesc 7-12 grame de fier.

 

Ingrediente:
500 gr ficăţei de pui,
60 ml ulei,
200 ml lapte,
20 ml vin alb sec,
1 ceapă,
100 ml bulion,
5 căţei de usturoi zdrobiţi,
piper şi sare după gust,
1/2 legătură de pătrunjel verde, pentru decor .

Mod de preparare:
Ficăţeii se spală, se curăţă de pieliţe şi se pun în lapte rece pentru 30 minute.
Ceapa se taie mărunt, o călim, adăugăm ficăţeii de pui şi se lasă să se prăjească bine pe ambele părţi.
Se adaugă bulionul, vinul, usturoiul şi 50 ml apa calda, se lasă să fiarbă la foc mic până scade sosul.
Când mâncarea este gata se adaugă sare şi piper după gust. Se presară pătrunjelul tăiat mărunt şi după preferinţă se poate adăuga şi usturoi zdrobit.
Se servesc cu mamăliguţă caldă..

Back To Top