Această prăjitură se prepară foarte repede, folosind ingrediente pe care le aveţi la îndemână. Cu siguranţă o va îndrăgi întreaga familie!
Ingrediente:
5 ouă,
250 g zahăr,
250 g făină,
150 ml lapte,
250 g unt sau margarină,
4 linguri cacao,
3 plicuri zahăr vanilat,
esenţă de rom - după gust,
fulgi de ciocolată şi/sau nucă de cocos - după gust.
Mod de preparare:
Într-un vas, pe foc mic, se topeşte margarina cu zahărul. Se adaugă cacao şi lapte şi se lasă pe foc să clocotească puţin, până se topeşte tot zahărul. Din acest sos opriţi 18 linguri, pentru glazură şi puneţi în el câteva picături de esenţă de rom.
Restul sosului se amestecă cu mixerul, la viteză mică, cu albuşurile bătute tare, ca la bezea. Se adaugă apoi gălbenuşurile, făina în ploaie, vanilia, esenţă de rom şi praf de copt stins în puţin oţet. Este bine ca în momentul în care se adaugă făina folosiţi o paletă cu care să amestecaţi prin răsturnare, uşor.
Întreaga compozitie se toarnă într-o tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la cuptor timp de 40 de minute la foc mediu.
După ce s-a răcit puţin prăjitura coaptă se întinde restul de sos (cel oprit), şi se presară imediat fulgii de ciocolată sau nuca de cocos rasă.