Categorie: Timp liber

piure de urziciUrzicile vitaminizează şi reminalizează organismul, elimină starea de anemie, curăţă sângele având efect detoxifiant, stimulează metabolismul, fluidifică sângele, scade glucoza din sânge, contribuie la eliminarea substanţelor toxice din organism, are acţiune hemostatică oprind sângerarea, stimulează lactaţia proaspetelor mămici şi sunt absolut delicioase!

Ingrediente:
2 kg urzici
5-6 căţei de usturoi,
4 cepe ,
100ml ulei,
o ceşcuţă de mălai,
sare şi piper după gust.

Mod de preparare:
Se curăţă urzicile de tijele mai groase şi de alte buruieni sau frunze uscate. Se spală foarte bine în câteva ape şi se opăresc câteva minute. Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei, apoi stingeţi cu un polonic - două cu zeamă în care au fiert urzicile. Pregătiţi usturoiul ca pentru mujdei şi păstraţi-l pentru final, pentru a păstra aroma.
Pasaţi sau tocaţi mărunt urzicile, puneţi-le peste ceapă, potriviţi de sare şi piper. Adăugaţi 2-3 polonice de zeamă şi ceşcuţa de mălai pentru a "lega" urzicile. După 8-10 minute de fierbere la foc mic, timp în care amestecaţi cu lingura pentru a nu se prinde, sunt gata. Stingeţi focul, adăugaţi usturoiul şi serviţi cu mămăliguţă sau pâine prăjită.

Back To Top