Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber

dogs of the world posterOcupaţi cu sarcinile de serviciu, preocupaţi de găsirea unor soluţii pentru rezolvarea problemelor casnice, nu prea mai avem timp liber la dispoziţie, pentru sport sau pentru relaxare. Un câine într-o familie atât de ocupată devine rapid o problemă, pentru că este un mare consumator de timp: el are nevoie de mişcare, de îngrijire şi nu în ultimul rând de afecţiune.
Sfatul specialiştilor chinologi pentru cei care îşi doresc totuşi un câine, chiar şi în condiţiile în care nu au mult timp liber, este să aleagă un câine-robot: latră, schiaună, plânge, face câteva trucuri, nu este traumatizat de absenţa îndelungată a stăpânilor săi şi trebuie doar să i se schimbe bateriile din când în când.
Dar ca să nu fim chiar atât de răutăcioşi, există şi rase de câini, care s-ar potrivi unui stăpân cam ocupat. Mare atenţie totuşi: fiecare câine este unic în felul său, are personalitatea sa şi oricine poate avea surprize în timp.

Shar-peii sunt câinii aceia "ridaţi", foarte uşor de recunoscut. Ei bine Shar-pei-ul este uşor de educat să înveţe să îi placă curăţenia - la capitolul acesta seamănă cu o pisică. Poate fi uşor distant cu stăpânii şi dacă i se va permite, îşi arogă drepturi de stăpân absolut. În rest va considera că o plimbare nu strică stăpânului său care a petrecut toată ziua la birou, înţepenit pe scaun în faţa unui morman de dosare.

Shih tzu este opusul Shar-peiului are nevoie de o cosmetizare meticuloasă în fiecare zi. În schimb timpul pierdut cu cosmetizarea se câştigă la capitolul plimbare, pentru că nu este un câine care să aibe nevoie de foarte multă mişcare. Şi dacă totuşi pieptănatul e pierdere de vreme există o soluţie: micul Shih tzu poate fi tuns precum un terrier.

Cairn terrierii sunt câini mici, robuşti, ideali pentru viaţa la ţară, sau pentru un apartament de bloc. Ating 22-25 cm înălţime la nivelul umerilor, cântăresc circa 6-6,5 kg şi au nevoie de o întretinere zilnică, dar fiind nişte câini atât de mici, practic nu ai mult de întreţinut. Sunt câini activi, care vor avea nevoie de o sesiune de joacă bună pentru a se detensiona atunci când i se întorc stăpânii de la serviciu. Aşa că după o zi de stat la birou, o repriză de plimbare în parc şi de joacă în compania unui Cairn terrier poate face cât o oră petrecută în sala de gimnastică.

Teckelii sunt animale de companie extraordinare pentru persoanele care nu au mai avut câini. Asta dacă nu te deranjează personalitatea unui astfel de câine, care îţi poate demonstra că el e şeful. Ca şi în cazul terrieriilor, le este de ajuns un periaj zilnic, şi sunt suficient de mici încât operaţiunea în sine să nu îţi răpească mai mult de câteva minute în fiecare zi. Trebuie să li se controleze frecvent urechile, pentru a preveni apariţia otitelor.

Basset hound-ul a devenit popular datorită uneor reclame la încălţăminte. Faţa lui bleagă este recunoscută imediat de foarte multă lume. Nu are nevoie de cosmetician personal, dar fiind un vânător excelent, te poate ajuta cu succes, să „renunţi" la kilogramele în plus. Cu alte cuvinte: fuga în parc pentru că altfel o ia razna!!!

Ogarii cenusii englezi sunt câinii aceia zvelţi despre care ţi s-a spus că sunt buni la cursele cu ogari. Este doar o imagine. De fapt sunt nişte creaturi afectuoase, care nu îşi doresc să alerge tot timpul. Dacă o fac, atunci e clar că o fac doar pentru „siluetă" şi sănătate. Un ogar cenuşiu va sta liniştit lângă stăpânul său dacă acesta şi-a luat de lucru şi acasă.

Boston terrierii sunt nişte companioni fericiţi să zacă alături de stăpânii lor pe canapea, după o zi obositoare de muncă. Fiind sensibili la modificarea vremii, este foarte posibil să nu le placă plimarea pe vreme rea. Nu că nu le-ar plăcea şi joaca, dar sunt nişte fiinţe gentile şi manierate, despre care cunoscătorii spun că au chiar şi un soi de simţ al umorului!

Manchester terrierii ca şi ceilalţi câini prezentaţi până acum, au nevoie de un pic de joacă după ce te întorci acasă – fă-i pe plac chiar dacă te simţi obosit, nebuniile lui îţi fac bine şi ţie. Dacă e vorba de îngrijire îi este suficient periajul săptămânal.

Pledoarie pentru maidanezi
Ar mai fi metişii sau/şi maidanezii pe lumea asta. Câini şi ei, ca toţi câinii. Dacă faci un inventar ultra-rapid se poate constata că au în dotare aceleaşi patru labe, o coadă şi figura de bleg, ca orice câine care pune stăpânire pe casa ta, pe timpul tău liber şi pe canapeaua din sufragerie. Orice câine ai ales, el are nevoie de un culcuş, un bol cu apă şi unul cu mâncare. Cum eşti o persoană ocupată şi nu ai timp de pierdut prin expoziţii de frumuseţe, dacă puiul drăgalaş pe care l-ai adus acasă se transformă într-o chestie lătrătoare, stranie şi ciufulită, dar care te iubeşte sincer, nu ar trebui să existe absolut nicio problemă. În fond şi la urma urmelor dragostea asta sinceră este ceea ce contează cel mai mult. Nu-i aşa?

Back To Top