Categorie: Timp liber

copil periuta de dintiŞtim cu toţii: copiii sunt mari maeştri în a găsi scuzele perfecte doar pentru evita cele câteva minute de spălat pe dinţi. Chiar dacă se întâmplă pierzi o batalie, incearca sa castigi razboiul. Iata cum poţi să îţi împrieteneşti copilul cu pasta şi periuţa de dinţi.

Niciodată nu este prea devreme să începi să-ţi înveţi copilul cu pasta şi periuţa de dinţi. Foloseşte o perie moale şi o pastă de dinţi specială, de cum i-a dat primul dinţişor. Faptul că îl obisnuieşti de mic cu pasta şi periuţa îl va ajuta pe viitor să aibă o dantură fără carii.

Copiii au tendinţa să imite. Lasă-ţi copilul să te vadă în fiecare dimineaţă, sau seară, cum te speli pe dinţi sau cum se spala fraţii şi surorile lui mai mari. Arată-ţi entuziasmul în timp ce o faci - nu vrei sa pară o corvoadă!

Imită!!! Imită dinozaurii, tigrii cu colţi mari, rechinii, într-un cuvânt: maimuţăreşte-te! Copiilor le place la nebunie să te vadă cum te strâmbi, aşa că activitatea curăţării dinţilor va fi mult mai plăcută pentru ei.

La hypermarket sau în farmacii găseşti tot felul de periuţe amuzante numai bune pentru a-l stimula pe cel mic să-şi curete dinţii. Întreabă-l cu ce personaj ar dori să se spele; există modele precum trenul Thomas, Scooby Doo, Dora sau pisicuţa Hello Kitty. Nu uita să o înlocuieşti la fiecare 3 luni.

Stai în preajma copilului de fiecare dată când se spală pe dinţi. Dacă nu vrea să te lase să îl speli chiar tu, arată-i cum se face corect, iar la sfârşit explică-i că trebuie să te uiţi în guriţa lui pentru a vedea dacă a mai rămas vreun loc neperiat.

Back To Top