Categorie: Timp liber

relaxMetodele antistres cele mai la simple sunt, de multe ori, trecute cu vederea. In graba de zi cu zi către diverse obiective, aparent importante, găsim scuza "NU am timp": nu am timp să mă duc la piaţă să cumpăr fructe şi legume proaspete, nu am timp să fac mişcare, nu am timp de plimbare, etc. Aşa că pentru cei care nu au timp, iată câteva metode de calmare şi relaxare, simplu de aplicat in numai 30 de secunde.

Nu mai face nimic - Opreşte-te pur şi simplu pe loc şi priveşte în gol. Nu face nimic! Nu te gândi la nimic! Uită de tot timp de 30 de secunde!

Respiră adânc - 70% din reziduuri sunt eliminate cu ajutorul plămânilor. Pune mâna pe abdomen şi simte cum se măreşte şi se micşorează cu fiecare respiraţie. 30 de secunde de respiraţie adâncă fac minuni!

Dansează - Pune-ţi căştile pe urechi şi ascultă melodia preferată timp de 30 de secunde. Încearcă şi câteva mişcări de dans - îţi vei relaxa corpul şi te vei binedispune.

Spune propoziţii motivaţionale - Repetă o afirmaţie puternică, motivaţională, timp de 30 de secunde. Dacă este o propoziţie scurtă, de exemplu: „Sunt puternic!" sau „Nu mă voi enerva", sau „Sunt calm(ă) ", vei realiza ca o poţi repeta de foarte multe ori în doar 30 de secunde, ca pe o litanie cu efect este garantat.

relax 1Fă stretching - Ridicate în picioare, întinde braţele către cer şi închipuie-ţi că atingi norii, sau stelele, timp de 30 de secunde. În felul acesta îţi relaxezi muşchii încordaţi, dar şi nervii.

Închide ochii - Ia o pauză şi lasă-ţi corpul să se relaxeze 30 de secunde. Închide ochii, acoperă-ţi urechile cu mâinile şi deconectează-te de realitatea imediată.

Zâmbeşte - Prin zâmbet, sute de muşchi se relaxează şi îndepărtează stresul şi tensiunea. Fă-ţi timp şi găseşte un motiv să zâmbeşti 30 de secunde – odată început acest exerciţiu, s-ar putea să-ţi placă.

Hidratează-te - Creierul tău este aproximativ 75% apăşi, cu siguranţă nu este singurul organ a cărui bună funcţionare depinde direct de aportul de apă. Bea un pahar cu apă - nu-ţi ia decât 30 de secunde.

Back To Top