Categorie: Timp liber

friptura de vita cu sos de smantanaPentru o seara plăcută petrecută cu prietenii, se recomandă o sticlă de vin bin și un preparat delicios.
Carnea de vită se asociază cu vinurile roșii seci de genul Novac, Fetească Neagra, Shiraz, Negru de Drăgășani. Așa că ce mai așteptați?

Ingrediente:
600g carne de vita (de preferință pulpă de vită)
200g de slănină
100g de unt
1 ceapă
1/2 țelina
1 morcov
200 ml vin alb
250 ml supă de carne
200g de smântână
zeama de la o lămâie
sare și piper.

Mod de preparare:
Se împănează cu slănina.
Se bate carnea cu ciocanul de lemn, se sărează și se lasă să stea 30 de minute, după care se prăjește rumenindu-se. Se adaugă ceapa, țelina și morcovul tăiate felii, sarea, piperul, vinul și supa de carne puțin câte puțin. Se fierbe timp de două ore.
Se scoate și se așează, tăiată felii, pe un platou.
În sosul rămas se adaugă trei linguri de supă de carne, smântâna și zeama de la o lămâie.
Sosul astfel preparat se toarnă peste friptură și se servește fierbinte cu cartofi prăjiți sau fierți.

Back To Top