Categorie: Timp liber

prajitura fara coacereCăpşunele sunt surse de antioxidanţi, de aceea menţin organismul tânăr mai mult timp şi îl feresc de boli degenerative. În plus, sunt sărace în zahăr şi în calorii, ajutând la menţinerea glicemiei în limite normale, reglează nivelul glicemiei, au efect antiinflamator, previn apariţia tumorilor, îmbunătăţesc memoria.

Ingrediente:
1oo gr ciocolată,
130 gr biscuiți populari măcinați,
50 ml frișcă lichidă,
3-4 linguri lapte,
300 gr căpșune,
4 linguri zahăr,
250 ml frișcă,
2 linguri zahăr pudra,
1 lingură gelatină.

Mod de preparare:
Tăiem căpșunele felii și punem peste 2 linguri de zahăr, topim ciocolata cu frișca, adăugăm biscuiții măcinați și 3-4 linguri de lapte să înmoaie puțin compozitia.
Într-o tavă, nu foarte mare, tapetată cu hârtie de copt, așezăm compoziția și o întindem cu mâna presând bine.
Tava cu blatul astfel pregătit o dăm la congelator.
Între timp hidratăm gelatina cu 3 linguri de apă, batem frișca cu 2 linguri zahăr pudră, și încorporăm gelatina topită pe baie de abur
Scoatem "blatul,, din congelator așezăm căpșunele, mai punem 2 linguri de zahăr peste căpsune și turnăm frișca deasupra. Ornați după bunul plac și imaginație.

Back To Top