Categorie: Timp liber

pantofi bebePrimii pași reprezintă unul dintre cele mai importante momente din viața unui copil. Când bebe începe să meargă, este important să aibă la dispoziție și încălțări adecvate. Majoritatea părinților cumpără pantofi înainte ca bebe să poată merge. Pentru copiii foarte mici, pantofii nu sunt necesari, dar este bine să îi ai la indemana. Atunci când cumperi pantofi pentru un copil care nu se află încă în etapa mersului propriu-zis, trebuie să ai în vedere 2 aspecte: confortul și protecția.
Bebelușii care încă nu merg au nevoie doar de ceva care să le țină de cald și care să le protejeze piciorușele. Patofiorii pentru bebe trebuie să aibă talpă moale și să fie puțin mai mari, ca să aibă loc la degetele.
Încălțările nu ajută un copil să învețe să stea în poziție verticală sau să meargă și nu îi ușurează cu nimic acest proces. Rolul pantofilor este de a proteja.

Aspectele pe care trebuie să le ai în vedere atunci când pornești la cumpărăturiAlege un magazin unde ți se pot oferi sfaturi în legătură cu modelul, cu mărimile, care încălțări sunt mai potrivite, care permit piciorului să crească.
Asigură-te că vânzătoarea măsoară ambele picioare ale copilului – unii copii au un picior mai mare și unul mai mic. Alege marimea pantofilor în functie de piciorul mai mare.
Distanța dintre degetul cel mai lung și varful pantofului ar trebui să fie de aproximativ 1 cm, pentru ca piciorul să aibă loc să crească.
Se recomandă pantofiorii flexibili, cu talpă moale.
Picioarele unui copil transpiră de două ori mai mult decat cele ale unui adult, de aceea, cele mai potrivite încălțări pentru copilul tău sunt cele din materiale naturale, poroase.
Verifică mărimea piciorului copilului și a încălțărilor la 6-8 săptămâni după ce ai achiziționat prima pereche - este posibil ca această primă pereche de pantofi să fie bună doar 2-3 luni. Marimea trebuie verificată în acest ritm între vârsta de 12 și 24 de luni, iar între vârsta de 24 și 36 de luni, la aproximativ 3 luni.
Pentru a te asigura că micuțul tău pornește pe drumul cel bun, ține cont de aceste sfaturi atunci când achiziționezi primii pantofiori.

Back To Top