Categorie: Timp liber

gogosi-cuptorGogoși delicioase pentru sfârșitul de săptămână, numai bune de servit la desert, copiilor, oaspeților, sau pur și simplu pentru plăcerea de a savura un dulce "de casă". Aceste gogoși nu se prăjesc în ulei și se prepară foarte repede. Așa cum spuneam: numai bune!!!
Ingrediente (pentru șase gogoși):
110 gr zahăr
1 ou
70 gr unt topit
150 ml lapte
180 gr făină
1 linguriță praf de copt
coaja de la 1/4 lămâie
1/4 linguriță nucșoară
Pentru decorat:
50 gr unt
50 gr zahăr
1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
Se freacă zahărul cu oul până compoziția devine ca o spumă albă.
Se adaugă untul topit și răcorit. Se mixează iar timp de 1 minut.
Se adaugă laptele și la final făina amestecată cu praf de copt, nucșoară și coajă de lămâie. Se amestecă doar până se încorporează făina.
Se ung 6 forme, de brioșe, cu unt și se pudrează cu făină. Se porționează aluatul în forme, cât să se umple 2/3 din fiecare formă.
Se coc gogoșile la cuptor, la 190 grade C, pentru 20 minute.
Se scot din cuptor și apoi din forme - dacă ați uns formele bine, gogoșile nu vor fi deloc lipite de tavă și nu veți avea probleme să le scoateți.
Pentru ornate se topește untul la foc mic, se amestecă zahărul cu scorțișoara. Se ung gogoșile cu unt pe toate părțile, apoi se trec prin zahărul aromat.
Sunt bune călduțe, reci și chiar și a doua zi.

Back To Top