Categorie: Timp liber

bebestil2Vara mămicile îşi fac griji din pricina hainelor bebelușilor lor: ele trebuie să fie răcoroase, dar trebuie și să-i protejeze de soare. Iată cam ce ar trebui să faci în privița garderobei unui bebeluș.
Cea mai importantă piesă din garderoba unui bebe este body-ul - practic, rapid de îmbrăcat şi foarte confortabil. Căutați (cu scupulozitate!) piesele din bumbac sută la sută, în culori deschise care să respingă razele soarelui.
Un bebeluş are nevoie de un obiect vestimentar în plus faţa de un adult pentru a nu-i fi frig. (După ce copilul merge în picioare, nu mai este nevoie de obiectul vestimentar în plus. Dacă ţie îţi este bine cu mânecă scurtă, şi copilului tău îi va fi la fel.) Pentru orice eventualitate, în gentuţa cu hăinuţele bebeluşului trebuie să existe și un cardigan, o jacheţică sau o păturică. Fie că se schimbă vremea, fie că se face seară, fie că intraţi într-un loc unde este aer condiţionat, mami trebuie să fii pregătită!!!
De asemenea, nu trebuie să lipsească pălăriuţele, şepcuţele, băscuteţele etc. care să-i protejeze scalpul, ceafa şi ochii. Nu uita niciodată să-i protejezi scalpul copilului, mai ales când plecaţi la o plimbare mai lungă sau într-o călătorie.
Bebeluşul ținut în cărucior, poate fi lăsat în picioarele goale, însă trebuie să te asiguri că nu-l bate soarele direct pe piele.
Pe timpul nopţii, dacă temperatura este mai mare de 24-25 de grade, îl poţi lăsa să doarmă în pijamale sau salopetă, fără să-l acoperi. Iar dacă temperatura depăşeşte 27, poţi renunţa la salopete şi să optezi pentru ceva mai lejer.

Back To Top