Categorie: Timp liber

machiaj de varaVara, multe femei, care obişnuiesc să se machieze, se plâng că din cauza temperaturilor foarte mari, machiajul nu rezistă toată ziua. Căldura nu face casă bună cu produsele de make-up. Iată ce ai putea face ca să îţi păstrezi machiajul şi la temperaturi de peste 30 de grade.

Dacă ai un ten fără probleme, pe timpul verii, înlocuieşte fondul de ten cu o cremă BB - hidratează, vindecă, protejează împotriva radicalilor liberi, acoperă imperfecţiunile, matifiază şi are factor de protecţie. Dacă totuşi ai nevoie de fond de ten, foloseşte unul care să conţină talc (mica). Acest ingredient absoarbe excesul de sebum. Fixează fondul de ten cu o pudră translucidă pe frunte, nas şi bărbie. Atenţie: pudra îţi va încărca tenul.

Machiajul rezistent la transfer este o soluţie bună pe timp de vară. Produsele cosmetice rezistente la apă conţin un ulei pe bază de silicon care le ajută să se fixeze foarte bine pe piele. Din această cauză vei avea nevoie şi de produse de curăţare speciale.
Atenţie: cest gen de machiaj nu este recomandat pentru folosirea zilnică.

Pentru ca machiajul tău să reziste şi la peste 30 de grade foloseşte un spray pentru fixare - se foloseşte la finalul machiajului şi se pulverizează de la o distanţă de 15-20 de cm de faţă. Machiajul va rămâne intact pe tot parcursul zilei.
Atenţie: acest produs nu este recomandat pentru o folosire zilnică deoarece blochează porii.

Make-up artiştii recomandă ca pe timpul verii să folosim cât mai puţine produse de make-up, dacă vrem să arătăm bine toată ziua: o cremă BB, un rimel rezistent la transfer, puţin blush în obraji şi un gloss într-o nuanţă cât mai naturală sunt suficente. Pe parcursul zilei, pentru a păstra aspectul proaspăt al pielii, folosim şerveţelele de hârtie din pergament ce absorb excesul de sebum (se găsesc în farmacii şi sunt special create pentru tenul mixt), care sunt recomandate în locul "retuşului" cu pudră.

În această perioadă, transpirând mai mult decât în alte perioade din an, pielea pierde foarte multe minerale. De aceea, avem nevoie de apă termală sau apă de trandafiri, ce au proprietăți astringente, emoliente, repară ţesătura de elastină şi colagen care conferă rezistenţă şi elasticitatea pielii şi au beneficii anti-ageing. Pulverizate peste machiaj, îl fixează.

Pe timpul verii, că din cauza căldurii, pielea noastră se deshidratează mult mai uşor. Hidratare: beţi apă, ceaiuri naturale, consumaţi fructe şi legume.

Back To Top