Categorie: Timp liber

fitnessDacă plătiţi abonament la sala de fitness, trebuie să ştiţi că nu aveţi toate drepturile din lume. Nici vouă nu v-ar plăcea să găsiţi gumă de mestecat pe aparate sau să vă aşezaţi pe o saltea udă de transpiraţia altuia.

Iată o listă cu sfaturi şi reguli de bun-simţ în sala de fitness, realizată de un proprietar al unei astfel de instituţii:

- În sală se intră cu încălţăminte de schimb, prosop şi eventual o sticlă cu apă.
- Nu se vorbeşte tare, nu se înjură.
- Dacă aveţi nevoie să lucraţi la un aparat şi vedeţi un prosop pe el, nu îl daţi la o parte, ci întrebaţi posesorul dacă vă permite să lucraţi în pauza lui.
- În sală nu se intră cu gumă de mestecat în gură. Mai devreme sau mai târziu, vă va încurca la respirat, iar dacă aţi uitat să o aruncaţi, nu o lipiţi aiurea, ci aruncaţi-o la coşul de gunoi!
- Spălaţi-vă înainte să vă apucaţi de efort. Transpirând, veţi deveni extrem de dezagreabil pentru cei din jur.
- Spălaţi-vă echipamentul des, nu îl lăsaţi ud, să se îmbâcsească în geanta de antrenament. După ce aţi ajuns acasă, scoateţi-l şi puneţi-l la uscat!
- Este recomandabil să folosiţi echipament de sport din bumbac, care să nu conţină fibre sintetice şi să nu vă strângă în timpul efortului.
- cele mai multe persoane care vin la sală o fac ca să se antreneze, nu să vă asculte laudele, manelele din telefonul mobil sau aventurile din noaptea anterioară, aşa că povestiţi-le colegilor în afara sălii. Mulţi au un program încărcat şi fac eforturi mari să ajungă la sală, aşa că respectaţi-le timpul şi nu ţineţi un aparat ocupat cât timp staţi de vorbă.
- Dacă vedeţi pe cineva în dificultate, acţionaţi rapid, nu vă întoarceţi cu spatele. Dacă vedeţi un adolescent că lucrează greşit, abordaţi-l elegant şi explicaţi-i cu tact că îşi pune corpul în pericol, eventual arătaţi-i execuţia corectă. Nu uitaţi că toţi am fost începători.

Sursa: fitness-nutritie.ro

Back To Top