Categorie: Timp liber

HMS-FRIDAY-hotelcoralessex-copyCu multă vreme în urmă ziua de vineri era considerată cea mai norocoasa zi a săptămânii: era guvernată de planeta Venus, care simbolizează dragostea şi averea. Denumirea zilei chiar provine de la zeiţa dragostei în mitologia nordică, Freya.

Pentru creştini, ziua de vineri nu a fost una norocoasa. Se spune că Adam şi Eva ar fi muşcat din fructul oprit într-o zi de vineri şi că ar fi murit tot în aceasta zi a săptămâanii. Iisus a fost crucificat într-o zi de vineri.

freyabrookegilletteNavigatorii au refuzat secole la rând să îşi înceapă călătoriile vinerea. În momentul în care această superstiţie a luat proportii atât de mari încât afecta bunul mers al comerţului pe mare, autorităţile maritime englezeşti şi-au propus să dovedească o dată pentru totdeauna că această superstiţie nu are nicio legătură cu realitatea. Au lansat la apă într-o zi de vineri un nou vas, denumit H.M.S. Friday. Capitanul vasului care a comandat nava în primul ei voiaj se numea James Friday. După ce a părăsit portul, nimeni nu a mai auzit nimic de navă sau de echipajul acesteia. Teama de a porni într-o călătorie într-o zi de vineri a rămas la fel de intensă până pe la jumătatea secolului XX când, în Europa, vinerea se înregistra cel mai redus număr de călători pe trenuri şi autobuze.

De asemenea e semn de ghinion să-ţi tai unghiile vinerea, aşternutul schimbat vinerea anunţă visuri urâte, nu e bine să începi să-ţi confectionezi o haină vinerea, decât dacă o poţi termina tot în acea zi şi orele bune ale zilei de vineri sunt între 10.30-12.00 şi rele între 7.30-9.00.

Back To Top