Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

transplantMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi, că în 2014, vor fi trei programe naţionale de sănătate etalon: pentru cancer, diabet şi transplant. Aceste programe naţionale vor primi finanţare încă din prima zi a anului viitor.

„Doresc ca, pentru 2014, trei programe naţionale de sănătate să le facem etalon. Aceste trei programe se referă la trei domenii: cancer, diabet şi transplant. Vrem să le organizăm cap-coadă, adică de la început până la sfârşit, încercând să plecăm de la prevenţie şi să încheiem cu paliaţia, acolo unde este cazul, sau cu bolnavul tratat care să plece acasă şi să urmeze o viaţă normală", a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la conferinţa „Transplantul, pacientul în stare post transplant şi viaţa cotidiană a acestuia", organizată marţi la Institutul Clinic Fundeni de către Asociaţia Transplantaţilor din România, titrează Mediafax.

Ministrul a mai susţinut că a cerut sprijinul asociaţiilor de pacienţi pentru elaborarea, monitorizarea şi eventuale modificări ale acestor programe.

Programele de sănătate vor fi, din 2014, reorganizate, astfel încât să nu mai fie împărţite între Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Astfel, toate programele vor fi gestioate de minister, în timp ce CNAS se va ocupa de contractare şi finanţare, mai relatează sursa citată.

În cadrul conferinţei, Nicolăescu a mai spus că trebuie să crească numărul de donatori şi al centrelor de transplant.

„Trebuie să dezvoltăm infrastructura şi să punem la punct Registrul Naţional de Transplant. Bugetul Ministerului Sănătăţii pentru 2014 va creşte, ca urmare a eforturilor făcute în utlimele luni, iar cele trei programe-etalon vor fi plătite din prima lună şi vor avea buget. Va trebui să facem pentru 2013 nişte modificări ca să asigurăm finanţarea, până la sfârşitul anului", a mai spus Eugen Nicolăescu.

În 2013, activitatea de transplant s-a ridicat la cel mai înalt nivel din ultimul sfert de secol, România având cel mai mare număr de operaţii de transplant care s-au realizat într-un an, dar şi cel mai mare număr de donatori provenind din ţară, a mai estimat ministrul. Motivele au fost crearea mai multor centre de donare, dar şi campanii incisive de donare de organe, echipe pregătite pentru recoltare dar care au fost şi mai bine asigurate, mai relatează sursa citată.

Back To Top