Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

greva japoneza spitaleÎncepând de astăzi, timp de trei zile, toate categoriile de angajaţi din sistemul de sănătate sunt implicate în greva de avertisment care va dura trei zile. Luni, marţi şi miercuri, atât medicii, cât toate celelalte categorii de profesionişti care au aderat la Coaliţia din sistem vor purta banderole tricolore în semn de protest faţă de problemele din domeniul sănătăţii.

Cei mai mulţi medici din Prahova poartă, începând de luni, 14 octombrie, şi până miercuri, 16 octombrie, banderole tricolore drept susţinere a grevei de avertisment din cadrul protestelor pe care le-au început.

Suntem în grevă japoneză şi, în mod normal, toţi profesioniştii din Sănătate care s-au aliat Coaliţiei de profil se află în grevă japoneză: medici, farmacişti, dentişti, asistenţi medicali, psihologi şi biologi. Chiar dacă, până la această oră, o parte dintre colegii noştri nu şi-au pus banderolele, sperăm să se alăture protestului cât de curând, pentru că orice decizie vor lua guvernanţii în privinţa Sănătăţii, îi va atinge şi pe ei. De asemenea, ne pregătim pentru protestul care va avea loc pe data de 2 noiembrie în Capitală. Din Prahova vor participa în jur de 30-40 de doctori", ne-a declarat dr. Emilia Tudoroiu, reprezentant în Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România.

VEZI AICI REVENDICĂRILE COALIŢIEI PENTRU SĂNĂTATE

Şi asistenţii medicali participă la proteste. „Ne aflăm, timp de trei zile, în grevă de avertisment, alături de toţi ceilalţi membri ai Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate. În acelaşi timp, suntem în faza la care strângem tabelele nominale cu semnăturile angajaţilor care susţin participarea la cele două acţiuni de protest, respectiv greva japoneză şi greva generală care va urma în luna noiembrie. De asemenea, avem în vedere şi mitingul din Capitală: din partea Sindicatului Sanitas Prahova, se vor afla, la protestul de pe 2 noiembrie, peste 100 de asistenţi medicali", ne-a declarat Luminiţa Gologan, preşedintele Sanitas Prahova.

Greva japoneză nu a împiedicat funcţionarea sistemului, în fiecare unitate medicală activitatea desfăşurându-se fără întreruperi.

Sâmbătă, 2 noiembrie, în Bucureşti va fi organizat un miting de amploare, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Constituţiei. Între timp, cadrele medicale au început să se strângă semnături pentru declanşarea grevei generale în sistemul sanitar, care va culmina cu demisia în bloc a medicilor.

Ministrul nu se agită

În timp ce angajaţii sistemului medical se implică în proteste, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, luni, că, prin greva japoneză declanşată, unii medici arată că ori nu vor să asculte ce spun reprezentanţii ministerului, ori nu ţin cont de ceea ce s-a discutat până în prezent, titrează realitatea.net.

„Eu cred că o parte din medicii care au luat această decizie (declanşarea grevei japoneze — n.r.) ori nu au vrut să ne asculte ce spunem, ori nu ţin cont de ceea ce am discutat până în prezent, până la urmă fiecare este liber să facă ceea ce crede de cuviinţă", a afirmat Eugen Nicolăescu la o dezbatere pe teme de sănătate.

El a precizat că singurul aspect rămas în discuţie între minister şi profesioniştii din sănătate a fost cel legat de finanţare, iar marţi, 15 octombrie, va urma o consultate cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice.

La rândul său, preşedintele Colegiului Medicilor din România, dr. Vasile Astărăstoae, a precizat că nu este o grevă îndreptată împotriva cuiva, ci este un semnal de alarmă asupra problemelor grave din domeniul sănătăţii.

Back To Top