Categorie: Actual

trenuriÎn noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, spre duminică, 27 octombrie, România revine la ora oficială (de iarnă). În acea noapte, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, astfel încât ora 04.00 devine ora 03.00.

Într-un comunicat emis de către CFR Călători, este precizat că, în activitatea de transport feroviar, trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul în vigoare, însă, în acea noapte vor fi afectate de schimbare 65 de trenuri, din care 32 trenuri InterRegio, 31 trenuri Regio şi două trenuri InterCity.

Toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 04.00, vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 04.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de duminică, 27 octombrie 2013, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orarul în vigoare.

Back To Top