Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

eugen-nicolaescuMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, trebuie să se descurce cu două probleme majore: pe de o parte minusul de 54 milioane de lei pentru domeniul pe care trebuie să îl administreze, pe de altă parte, protestele pe care le anunţă lumea medicală pentru luna noiembrie.

Referindu-se la rectificarea bugetară, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi, că vrea să clarifice unele „distorsiuni", întrucât a observat că este „o mare emoţie referitoare la rectificarea bugetară", potrivit Mediafax.

„Eu nu pot să fac acum consideraţii de ce este necesară rectificarea şi de ce se face în minus. Sunt alţi colegi care au responsabilităţi în acest domeniu şi cred că sunt explicaţii date. A face comentarii pe un proiect aflat pe site-ul Ministerului de Finanţe Publice este atributul media, dar nu atributul miniştrilor. Proiectul, mai ales când vorbim de buget, intră în şedinţa de guvern şi, de foarte multe ori, suferă modificări. Ce ar însemna azi să vă fac comenatrii şi mâine, în şedinţa de guvern, să se facă modificări?", a spus ministrul Sănătăţii.

Eugen Nicolăescu a explicat că unele ministere au bani pe care nu îi pot folosi până la sfârşitul anului, acesta fiind motivul pentru care s-a decis ca acele sume să fie direcţionate către sectoare care au nevoie.

„Corect faţă de colegii mei şi de bugetul acestei ţări este să identifici posibilităţi de consum şi ce nu se poate consuma, atunci o parte din bani mai bine îi alocăm altor sectoare care au nevoie. Ştiu că ministerul domnului Stroe nu are banii pentru salariile poliţiştilor până la sfârşitul anului. Mai e ceva: cheltuielile de la investiţii nu se pot duce către alte zone, deci ei trebuie să meargă tot către zone de investiţie şi s-au identificat investiţii nedecontate"" a mai spus Nicolăescu.

Ministrul a precizat că discuţiile privind rectificarea bugetară au loc de câteva săptămâni şi „nu sunt picate din lună".
„Sunt discuţii purtate de mai multă vreme. Eu însumi am solicitat grafice de lucru ca să ştim cum stăm şi în funcţie de evaluări s-a ajuns la această situaţie", a mai spus ministrul Sănătăţii, citat de Mediafax.

Cu toate acestea, Eugen Nicolăescu se va confrunta, în luna noiembrie, cu protestele tuturor categoriilor de angajaţi în domeniul medical care solicită mărirea veniturilor şi alocarea de fonduri pentru Sănătate. Cum rectificarea de buget va fi „pe minus" pentru Sănătate, atât spitalele cât şi rezidenţii vor fi nevoiţi să aştepte alţi bani, în 2014.

Bugetele ministerelor Sănătăţii, Muncii, Dezvoltării, Mediului, Transporturilor, Economiei, Agriculturii, Societăţii Informaţionale şi Apărării vor fi tăiate, la a doua rectificare din acest an, de alocări suplimentare urmând să beneficieze Afacerile Interne, Justiţia, Externe şi Camera Deputaţilor.

Sursa foto: evz.ro

Back To Top