Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

miting profesori capitala„Fără educaţie, moare orice naţie", au strigat, astăzi, mii de cadre didactice, la mitingul din centrul Capitalei. Profesorii cer alocarea a 6% din PIB pentru învăţământ şi acuză Guvernul de minciună.

La protestul organizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) s-au adunat dascăli din Capitală şi din numeroase judeţe, care au venit cu fluiere, steaguri şi pancarte cu mesaje printre care „Fără şcoală = popor analfabet" şi „Respectaţi resursa umană din Educatie sau vă pleacă". Unul dintre profesori a venit îmbrăcat ca un cerşetor, cu un banner scria „Murim noi, muriţi şi voi", titrează Mediafax.

Manifestanţii scandează „Solidaritate!", „Grevă generală!", „Legea respectaţi, 6 alocaţi!", dar se declară şi împotriva Guvernului.

Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a anunţat că sindicaliştii vor înainta „un apel" la Guvern, prin care cer respectarea programului de guvernare. Săptămâna viitoare ar putea fi organizat un referendum în randul cadrelor didactice, cu privire la declanşarea grevei generale în perioada alegerilor europarlamentare sau înainte de încheierea anului şcolar.

La protestele profesorilor din FSLI şi-au anunţat adeziunea şi organizaţii ale elevilor, profesori din mediul univeristar, dar şi organizaţii studenţeşti care susţin creşterea finanţării sistemului educaţional, prin acordarea a 6% din PIB pentru Învăţământ. „Liderii de sindicat ne-au anunţat că participăm şi noi la protest prin sindicatul angajaţilor TESA şi al cadrelor didactice din UPG. Este scopul tuturor celor care activează în Educaţie ca acest domeniu să primească 6% din PIB", ne-a declarat prof. Mihai Coloja, rector al Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti.

Tot miercuri, studenţii din universităţile în care Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti are filiale au intrat în grevă japoneză, în solidaritate cu protestele cadrelor didactice. la Ploieşti, deocamdată, studenţii au organizat nicio formă de protest. „Dacă profesorii noştri vor lua parte la protestele cadrelor didactice, atunci noi îi vom susţine şi vom fi alături de ei. Am încercat, prin Federaţie, să discutăm cu ministrul Educaţiei, dar fără succes. Totuşi, şi scopul nostru este alocarea a 6% din PIB Învăţământului. Vom aştepta semnale de la decani şi rector pentru o formă de protest", ne-a declarat Cristian Ilie, preşedinte al Organizaţiei Studenţilor din Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti.
În tot acest timp, sute de cadre didactice din întreagul judeţ Prahova se află în Bucureşti şi participă la mitingul din centrul Capitalei.

Sursa foto: realitatea.net

Back To Top