Categorie: Actual

carne tocata de pui

UPDATE: Aproximativ 3,4 tone de carne de pui tocată şi congelată, din judeţul Suceava, vor fi incinerate. Carnea provine de la Avicola Călăraşi, iar la analizele de laborator ale DVS Suceava a fost descoperită bacteria Salmonella.

ANSV va intensifica verificările la laboratoarele private de analize a produselor alimentare.

Nici carnea tocată şi congelată de la Avicola Călăraşi ajunsă pentru analize în laboratoarele DSV Prahova nu este sigură. Investigaţiile de laborator au scos la iveală prezenţa unei bacterii necunoscute.

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare Prahova, dr. Mihai Terecoasă, carnea nu era expirată, dar era infestată cu o bacterie. „Din cele 2334 kg de carne de pui tocată şi congelată care a ajuns la Ploieşti de la Avicola Călăraşi, au fost luate trei probe, din locuri diferite. Două dintre ele au fost identificate ca având o bacterie suspectă. Carnea nu era expirată", a confirmat directorul DSV, pentru realitatea.net.

Testele au fost trimise la Bucureşti, pentru analize suplimentare.

Back To Top