Categorie: Actual

mainiÎntr-o relaţie de cuplu este important atât să oferi cât şi să primeşti. Dacă unul dintre parteneri încearcă de fiecare dată să-şi impună punctual de vedere în timp ce celălalt lasă de la el/ea de fiecare dată, mai devreme sau mai târziu lucrurile vor degenera.
Iata ce recomandă specialiştii să nu accepţi într-o relaţie de cuplu.

Niciodată nu ceda presiunii de a spune „Te iubesc"
Nu te simţi obligată să rosteşti aceste două cuvinte doar pentru că partenerul vrea să le audă. Dacă nu simţi că îl iubeşti cu adevărat atunci când rosteşti acesle cuvinte vor suna fals. Nu conteaza cât de mult îşi doreşte partenerul să le audă! Spune „Te iubesc", atunci când o simţi cu adevărat.

Niciodată nu ceda presiunii de a cumpăra o casă împreună
Tu te simţi foarte bine locuind cu părinţii/fratele etc însă partenerul tău îşi doreşte să vă luaţi împreună o casă. Tentaţia de a avea propriul loc este mare. Mergi până la capăt numai în momentul în care eşti convinsă că asta este ceea ce îţi doreşti.

Niciodată nu ceda presiunii de a te căsători
Căsătoria nu este ceva pe care să îl faci dintr-o toană. Eşti gata să-ţi petreci restul vieţii cu această persoană? Dacă răspunsul este „DA" atunci mergi până la capăt. Însă dacă o faci doar pentru a scăpa să nu te mai bată la cap iubitul tău, atunci nu este cea mai inspirată decizie. Poate ar trebui să te mai gândeşti o dată.

Niciodată nu ceda presiunii de a împrumuta sume mari de bani
Asta nu înseamnă că ar trebui să-ţi ţii toţi banii pentru tine şi să nu-i împarţi cu partenerul tău, însa să-i împrumuţi sume mari de bani este un lucru diferit. Sigur, îţi va promite că ţi-i înapoiază, însă dacă nu are un loc de muncă atunci cum să se ţină de cuvânt? Sau dacă vă despărţiţi şi nu-ţi va mai da niciodată banii înapoi? Circumstanţele pot fi diferite, însă nu ceda presiunii să dai sume mari de bani dacă nu eşti convinsă 100% că este ceea ce îţi doreşti cu adevărat.

Niciodată nu ceda presiunii de a rămâne împreună cu partenerul
Ce se întâmplă dacă într-o relaţie doar unul dintre parteneri este fericit? Nu poţi rămane cu cineva doar de dragul lui. S-a demonstrat ca 6 din 10 adulţi rămân în relaţii în care nu sunt fericiţi, prin urmare nu este surprinzător că atât de mulţi oameni aleg să rămână în relaţii în care nu se simt fericiţi. Niciodată nu ar trebui să faci asta. Chiar dacă despărţirea este grea, nu uita totuşi că, uneori, pentru a deschide o nouă uşă trebuie să închizi una veche.

Sfatulparintilor.ro

Back To Top