Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Eugen NicolaescuNegocieri pentru evitarea grevei în Sănătate. Ministrul Eugen Nicolăescu susţine că greva generală pe care o pregătesc profesioniştii din Sănătate, „este ilegală, e o sperietoare", a declarat oficialul.

Sindicaliştii din Sănătate şi ministrul Eugen Nicolăescu au participat, miercuri, la negocierile pentru evitarea grevei generale anunţată pentru săptămâna viitoare, 28 noiembrie.

Eugen Nicolăescu a declarat, după întâlnirea cu reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, că, în acest moment greva generală anunţată pentru 28 noiembrie este ilegală, iar prima măsură ar fi sesizarea instanţei, care să constate acest lucru.

„Cred că greva generală este mai degrabă o sperietoare, decât un lucru care se poate realiza. Din punctul nostru de vedere, în acest moment este ilegală. Nu cred că discutăm despre ceva ilegal, noi trebuie să discutăm despre lucruri legale în ţara asta. Că unii vor să încalce legea, este problema lor. Sunt instituţii ale statului care trebuie să-şi facă datoria", a spus ministrul Eugen Nicolăescu, după discuţiile care au avut loc cu reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate.

Întrebat dacă va sesiza instanţa în legătură cu greva generală anunţată pentru 28 noiembrie, ministrul Sănătăţii a spus că prima măsură ar fi sesizarea judecătorilor, care să constate că protestul este ilegal.

„Evident, dacă este ilegală - sunt ferm convins că este ilegală -, prima noastră măsură este să sesizăm instanţa să constate ilegalitatea. Sper să nu se ajungă acolo. Pot fi găsite unele soluţii după opinia noastră, dar ele nu pot fi găsite sub presiune şi peste noapte. Acum asta încercăm, să identificăm cum se poate eşalona, cum se poate face un calendar în acest sens", a mai spus Eugen Nicolăescu.

„Am convenit că dialogul este baza, dialogul trebuie continuat. Vom avea mâine (n.r. joi) o întâlnire cu Sanitasul, probabil, săptămâna viitoare, o întâlnire cu coaliţia, în funcţie şi de rezultatele discuţiilor cu Sanitas", a declarat Eugen Nicolăescu.

„Cred că greva generala este, mai degrabă, o seprietoare decât un lucru care se poate realiza. Din punctul nostru de vedere, în acest moment, este ilegală, discutam despre ceva ilegal", a adăugat acesta pentru digi24.ro

Federaţia Sanitas cere salarii mai mari pentru angajaţii din spitale, în timp ce Guvernul nu a alocat bani în bugetul pe 2014 pentru mărirea veniturilor.

Singurul compromis pe care l-a făcut ministrul Sănătăţii a fost o bursă de 150 de euro pentru medicii rezidenţi.

Revendicările sindicaliştilor

- minimum 6% din PIB pentru Sănătate

- dublarea salariilor medicilor rezidenţi

- o legislaţie care să garanteze independenţa profesională

- creşterea salariilor pentru tot personalul

- anularea transformării spitalelor în societăţi comerciale

Oferta Guvernului pentru sindicalişti

- acordarea de burse medicilor rezidenţi

- revizuirea actualei legi a salarizării unitare

- consultare în domeniul reformei

Calendarul protestelor din Sănătate

- 15 - 19 noiembrie - notificarea tuturor spitalelor

- 25 noiembrie - grevă de avertisment între orele 8-10

- 28 noiembrie - grevă generală pe termen nelimitat

Sursa: digi24.ro

Back To Top