Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

elevi la scoalaElevii nu mai pot fi daţi afară din clasă în timpul orelor şi nici nu mai pot fi pedepsiţi prin trimiterea lor la colţ sau prin punerea lor să stea în picioare în timpul orei.

Astfel de tratamente sunt interzise prin Legea 257/2013 care modifică şi completează Legea 272/2004 privind protecţia drepturilor copilului, titrează digi24.ro.

Pentru încălcarea acestor prevederi legale, au fost prevăzute sancţiuni, personalul didactic şi nedidactic putând fi amendat cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei. Profesorii nu vor fi amendaţi doar pentru că au insultat o singură dată un copil, o astfel de sancţiune impunându-se atunci când se constată că astfel de acţiuni afectează psihologic minorul, îi afectează rezultatele şcolare sau comportamentul în cadrul familiei.

Legea 257/2013 prevede: „în cadrul procesului instructiv-educativ, copilul are dreptul de a fi tratat cu respect de către cadrele didactice, personalul didactic auxiliar şi cel administrativ şi de a fi informat asupra drepturilor sale, precum şi asupra modalităţilor de exercitare a acestora". Pedepsele corporale sau alte tratamente degradante în cadrul procesului instructiv-educativ sunt interzise.

George Roman, director de programe la Organizaţia „Salvaţi Copiii", a spus că acest lucru înseamnă de fapt că profesorii nu mai au voie să ţină copiii la uşă, la colţ sau să îi dea afară din clasă, mai relatează digi24.ro.

„De asemenea, sunt interzise orice tip de insultă, discriminare, obligarea copilului să stea în picioare, precum şi orice acţiune care umileşte copilul", a subliniat el.

Singurele portiţe pe care le permite legea profesorilor, pentru a-i pune la punct pe elevii nedisciplinaţi sau chiar nesimţiţi, sunt vorba bună şi, în cazurile mai dificile, scăderea notei la purtare, cu înştiinţarea părinţilor.

În fiecare an, pe 20 noiembrie, este marcată Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului.

Back To Top