Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

intrarea-maicii-domnului-in-bisericaJoi, 21 noiembrie, creştinii sărbătoresc Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, sărbătoare ce comemorează aducerea Fecioarei Maria la Templu de către părinţii ei, Sfinţii Ioachim şi Ana. În tradiţia populară, această sărbătoare este numită şi Ovidenie, iar ziua este una magică, denumită şi Sărbătoarea Luminii.

Există superstiţia că, dacă pui la icoane un vas cu apă şi aprinzi o lumânare, apa poate fi bună de leac în diverse boli.
În această zi, se aprind lumânări pentru copiii nebotezaţi, dar şi pentru morţi pentru a avea cale luminată pe cealaltă lume. Se împart nuci, colaci şi turte de mălai, scrie realitatea.net.

În dimineaţa zilei de 21 noiembrie, bătrânele luau din livadă o creangă cu 7 prune, una cu 7 mere şi una cu 7 alune, pe care le păstrau în cămară, despre care spuneau căci se credea că sunt bune de friguri în tot anul.

Magia viziunii privind naşterea lui Iisus Hristos capătă valenţe magice pentru clarvăzătoare. Se spune că în această zi cerul se deschide şi animalele vorbesc, iar bătrânele cu har descântă mai bine.

În noaptea de Ovidenie se spune că descântătoarele fac „privegherea apei". Femeile pun un vas cu apă peste noapte pe care o folosesc pentru dureri de piept şi cap sau pentru vedere. Bătrânele de la sate mai cred şi astăzi că cerul se deschide şi se vede casa lui Dumnezeu, iar animalele vorbesc şi numai cei curaţi la suflet pot vedea „dincolo".

Tot în tradiţia populară, Intrarea in Biserica a Maicii Domnului este cunoscută şi sub denumirea de Sărbătoarea Luminii, scrie crestinortodox.ro.
Desi nu instituită oficial, sărbătoarea a existat înainte de sec. al VI-lea. Exista o menţiune a ei din sec. al IV-lea, făcută de Sf. Grigorie de Nyssa. Se pare că data de 21 noiembrie reprezintă data sfinţirii unei biserici cu acest hram în 543 (biserică ridicată de Iustinian cel Mare lângă zidul ruinat al Templului).
Reprezentanţii Bisericii au rânduit ca pe 21 noiembrie să fie dezlegare la peşte.

Back To Top