Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

cezarianaDe la 1 martie, cezariana la cerere se plăteşte. Prin intrarea în vigoare a pachetului de bază de servicii medicale, care presupune restrângerea cheltuielilor din sistemul sanitar, statul va asigura gratuit, pentru gravide, numai serviciile medicale care se impun. Dacă cezariana nu constituie o urgenţă medicală, dar mama optează pentru acest tip de naştere, atunci ea va fi nevoită să plătească intervenţia chirugicală.

Naşterea prin cezariană la cerere este preferată de aproximativ 50% dintre femeile gravide. Dacă în anii 1990, doar 12% dintre femei năşteau prin această metodă, astăzi cezariana este opţiunea obişnuită în locul travaliului dureros. În timp ce, în numeroase ţări din lume, la cezariană se recurge numai în condiţii medicale speciale, în România opţiunea este, practic, deschisă tuturor.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, din 2008 şi până în prezent, s-a ajuns la peste 18 mii de naşteri prin cezariană, pentru care statul a cheltuit în total peste 4,5 milioane de dolari. Statul român decontează maxim 2.000 de lei pentru această operaţie în timp ce alte ţări precum Islanda, Germania sau Franţa alocă dublu.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii a publicat, pe site-ul propriu, un comunicat privind politica de decontare a naşterilor prin cezariană. Astfel, „prin pachetul de servicii medicale de bază se asigură gratuit toate serviciile medicale necesare pentru femeile gravide, serviciile asociate naşterii, inclusiv operaţia de cezariană atunci când există o indicaţie medicală clară pentru aceasta.
Nu este inclusă în pachetul de servicii medicale de bază operaţia de cezariană la cerere care reprezintă o opţiune personală şi pentru care nu există o indicaţie medicală în acest sens", precizează MS.

„În momentul de faţă, România este una dintre ţările din Europa cu cel mai mare număr de operaţii de cezariană în afara indicaţiei medicale, ceea ce comportă riscuri, fiind vorba despre o intervenţie chirurgicală", mai relatează MS.

Pachetul de bază al serviciilor medicale, aflat în prezent în dezbatere publică, conţine prevederile de până acum, respectiv gratuitatea consultaţiilor de monitorizare atât la mediul de familie, cât şi în ambulatorul de specialitate, pentru gravide şi lehuze.

Back To Top