Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

vaccinare antigripalaPentru campania de imunizare antigripală 2013-2014, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au promis un milion de doze de vaccin antigripal, dintre care 600.000 achiziţionate din afara ţării, iar restul produse de Institutul Cantacuzino. Deşi dozele româneşti au fost înfiolate încă din decembrie, vaccinul nu a primit încă autorizarea de la Agenţia Naţională a Medicamentului.

Institutul Cantacuzino a finalizat procesul de înfiolare a vaccinului antigripal în decembrie 2013, asigurând cele 400.000 de doze comandate de Minister pentru campania de vaccinare 2013-2014.

De atunci, fiolele zac în depozit. În teritoriu, nici vorbă de vaccin antigripal românesc, deşi Ministerul Sănătăţii preciza ca dată limită pentru distribuirea tuturor dozelor antigripale în ţară este 15 ianuarie 2014. Ce se întâmplă cu dozele fabricate de Institutul Cantacuzino înainte cu o săptămână de termenul limită şi în prag de scădere a temperaturilor, aşa cum anunţă meteorologii? Se pare că blocajul a apărut la Agenţia Naţională a Medicamentului care nu aprobat, până în prezent, calitatea vaccinului.
„Nu s-a finalizat penerea pe piaţă a vaccinului. Se aşteaptă rezultatele unui studiu clinic în desfăşurare, pentru respectarea recomandărilor ghidului european în domeniul variaţiilor anuale pentru vaccinul antigripal sezonier. Nu ştiu când se va finaliza acest studiu, dar aşteptăm cu interes, pentru că constituie o prioritate pentru noi certificatul de eliberare a seriei pentru vaccin. Din păcate, nu ţine de noi", ne-a declarat Anca Crupariu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Până atunci, persoanele interesate să se vaccineze antigripal pot opta pentru varianta de import a serului antigripal sau pentru diversele forme de vaccin de sezon din farmacii, la un preţ de 25 de lei.

Judeţul Prahova a primit, până în prezent, 26.000 de fiole de vaccin antigripal destinate angajaţilor din spitale, din centrele instituţionale, dar şi pacienţilor cu afecţiuni cronice la care sunt distribuite prin medicii de familie. Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, peste 12.500 dintre vaccinurile antigripale au fost utilizate deja.

De la începutul anului, numărul virozelor respiratorii a început să crească uşor, înregistrându-se 3.1064 de persoane răcite care au ajuns la medic, dintre care 98 au avut nevoie de internare. În acelaşi timp, medicii au rapportat la DSP Prahova 638 de cazuri de pnaumonie, majoritatea la copii, dintre care 148 au avut nevoie de supraveghere în spital.

Back To Top