Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

ambulator spitalO afecţiune rezolvată în ambulatoriul de specialitate poate costa de aproape 20 de ori mai puţin decât dacă ar fi tratată în internare continuă, a anunţat vineri, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, precizând că şi-ar dori ca 70 la sută din cazuri să fie tratate în acest sistem.

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a prezentat, şi vineri, într-o nouă videoconferinţă, proiectul privind pachetul de bază, referindu-se la ambulatoriul de specialitate, relatează Mediafax.

Ambulatoriile de specialitate pot fi integrate sau nu spitalelor, constând în cabinete ale medicilor specialişti cu diferitele lor forme de organizare - individuale, asociate, grupate, societăţi civile medicale (fostele policlinici).

„Din datele pe care le avem, la nivelul anului 2012, aproximativ 1 milion din cazurile de internare continuă în secţiile de acuţi în spitalele din România puteau fi rezolvate în ambulatoriul de specialitate. Aceasta înseamnă peste 1 miliard de lei care puteau fi economisiţi sau mai eficient cheltuiţi, în condiţiile în care subfinanţarea a fost constant una dintre problemele sistemului sanitar", a spus ministrul Sănătăţii citat de Mediafax.

NOUTĂŢI aduse prin pachetul de bază:

- Conform proiectului pachetului de bază, consultaţiile în ambulatoriu se fac pe baza trimiterii de la medicul de familie şi sunt programabile în funcţie de nivelul de prioritate pe care îl prezintă problema pacientului.
Nivelul de prioritate 1 (semiurgent) se referă la afecţiunile cu impact potenţial semnificativ al intervenţiei precoce de a salva viaţa sau de a preveni complicaţii severe, se impune programarea în maxim 7 - 28 de zile.
Nivelului de prioritate 2 (intermediar) este al situaţiilor clinice neameninţătoare de viaţă, dar cu un orizont de timp limitat pentru ca intervenţia să prevină deteriorarea funcţională, programarea trebuie să se facă în maxim una - trei luni.
Nivelul de prioritate 3 (de rutină) se referă la cazul pacienţilor stabili a căror afecţiune nu prezintă potenţial de deteriorare rapidă sau afectare uşoară sau moderată a statusului funcţional - se programează consultaţia în maxim 3 - 6 luni.

- Nicolăescu a mai spus că este nevoie de o mai bună finanţare a ambulatoriului, pentru ca acesta să fie mai atractiv pentru medici. „Avem în vedere plata diferenţiată a consultaţiilor în funcţie de gradul lor de complexitate. În acest moment analizăm împreună cu casa (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, n.r.) şi cu partenerii din sistemul sanitar mai multe variante de creştere a tarifelor", a mai spus Nicolăescu.

- Pachetul de bază prevede reconfigurarea ambulatoriului de specialitate, cu posibilitatea de a avea două ture, astfel încât să fie acoperită cererea de servicii la acest nivel, acolo unde există condiţiile necesare, creşterea accesului pacienţilor la consultaţii şi investigaţii de specialitate şi închiderea cazurilor la nivel de ambulatoriu - medicul specialist să poată gestiona un caz de la capăt la altul

- „O noutate absolută pe care o introduce pachetul de bază este consultaţia complexă, multidisciplinară, anuală, care se acordă bolnavilor cu anumite boli cronice. Aceasta presupune bilanţul stării de sănătate, examen clinic, investigaţii, urmărirea planului de management al bolii. Consultaţia complexă este efectuată de o echipă multidisciplinară alcătuită din medici specialişti", a adăugat ministrul Sănătăţii.

Vineri a avut loc cea de-a doua videoconferinţă, următoarele urmând să aibă loc zilnic în perioada 23 - 27 ianuarie.

Sursa: Mediafax

Back To Top