Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

retete medicaleÎn timp ce spitalele zac în mizerie, medicii aduc bani de acasă pentru a face cabinetele să supravieţuiască, iar farmaciile sunt pline de bolnavi, lumea medicală mai are o grijă: de la 1 februarie, toţi doctorii prescriptori trebuie să-şi înlocuiască formularele de prescripţii medicale cu altele noi, adaptate normelor Comunităţii Europene.

Este vorba despre Ordinul Ministerului Sănătaţii nr. 1.509/2013 (pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 674/252/2012 privind aprobarea formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu şi a Normelor metodologice privind utilizarea şi modul de completare a formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu), care a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 43, din 20 ianuarie 2014.

Astfel, de la 1 februarie, prescrierea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu se face pe un nou formular de către medicii care au, potrivit legii, dreptul de a prescrie în sistemul de asigurări sociale de sănătate titrează avocatnet.ro.

Prima diferenţă faţă de vechile formulare este că au un însemn specific pentru Comunitatea Europeană. Cea de-a doua modificare este că noile reţete au spaţii specifice pentru adresa de email, telefonul şi faxul medicului prescriptor, astfel încât farmaciştii care eliberează medicamentele să poată contacta furnizorul de servicii medicale. Este recomandat ca, pe reţetă, să fie scris numărul cabinetului medical şi nu cel personal al medicului, care poate ajunge oriunde. Cea de-a treia modificare constă într-o rubrică specială pentru justificarea medicamentelor prescrise cu denumirea comercială. Astfel, dacă medicul recomandă un anumit medicament, el trebuie să justifice de ce a ales acest produs după denumirea comercială, în locul altora, prescrise după denumirea comună internaţională, care i-ar fi dat pacientului posibilitatea să aleagă el însuşi, la farmacie, un produs mai ieftin ori mai scump, sau farmacistului posibilitatea de a-i recomanda bolnavului un produs cu aceeaşi substanţă de bază sau o ofertă. Există în fişe astfel de justificări", ne-a declarat dr. Simona Schnelbach, preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.
„Totuşi, mulţi medici ne-au întrebat de ce formularele noastre de reţete sunt din ce în ce mai complicate în timp ce, în majoritatea ţărilor Comunităţii Europene, reţetele lor arată ca cele mai simple prescripţii ale noastre", a mai adăugat medicul.

Back To Top