Categorie: Actual

penitenciar ploiestiLa nivel național, 122 de deținuți au fost eliberați, în ultimele 24 de ore, odata cu intrarea în vigoare a noilor coduri. Alți 176 de condamnați au fost transferați din închisori în centre de reeducare.

Printre infractorii care erau minori la momentul comiterii faptelor penale să află și Robert Ciobanu, individul care, la începutul lui 2006, a șocat o țară întreagă prin cruzimea de care a dat dovadă când a chinuit-o pe Larisa - o școlăriță din Iași, care a fost răpită, violată și ucisă, titrează stirileprotv.ro. Infractorul își va continua pedeapsa de 20 de ani într-un centru de reeducare.
De noile prevederi ale Codului Penal a beneficiat și Lucian Hoara, băiatul emo care, în 2008, și-a ucis iubita de 15 ani. Suspectul fusese condamnat la 9 ani de închisoare, pedeapsă pe care acum o continuă tot într-un centru de reeducare.

În Prahova, au beneficiat de noile prevederi ale Codului penal 11 persoane private de libertate, încarcerate la Penitenciarul Ploiești și la Penitenciarul Târgșor, titrează Agerpres.
Potrivit purtătorului de cuvânt al penitenciarului Ploiești, Ioniță Teodor, în urma intrării în vigoare a noului Cod Penal, au fost puşi în libertate șapte deţinuți. Alți doi au beneficiat de modificarea pedepselor pentru fapte săvârșite la vârsta la care erau minori, aceștia urmând s-și finalizeze pedeapsa în centre de reeducare.
Alte patru femei care urmau pedepse cu închisoarea au fost eliberate din Penitenciarul Târgșor, ca urmare a prevederilor noului Cod Penal.
Alte 100 de sesizări în vederea aplicării prevederilor noului Cod Penal urmează să fie înaintate instanţei, potrivit sursei citate.

Back To Top