Categorie: Actual

stil de viata nesanatosDacă oamenii nu-și vor schimba stilul de viață nesănătos, peste 20 de ani vor fi 24 de milioane de bolnavi de cancer! Acesta este avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății ai cărei reprezentanți au subliniat că lumea se confruntă cu un val de cazuri de cancer.

Un studiu recent al Organizației arată că, în prezent, cel puţin 14 milioane de oameni dobândesc cancer în fiecare an. Peste un deceniu, numărul bolnavilor va ajunge la 19 milioane, iar dacă situația va continua, în 2035, 24 de milioane de oameni vor avea nevoie de terapie împotriva acestei afecțiuni.
Totul ține de actualul stil de viață al omenirii, mai spun reprezentanții OMS care precizează că fumatul, obezitatea şi consumul de alcool au fost identificate drept principalele cauze ale acestui flagel al lumii contemporane.

Situația poate fi ușor schimbată, susțin specialiștii în Sănătate: un regim culinar mai echilibrat şi un stil de viaţă mai activ sunt suficiente pentru a modifica tendința de îmbolnăvire.

Back To Top