Categorie: Actual

telefon mobilAnul trecut, Comisia Europeană a cerut reducerea drastică a tarifelor suplimentare pentru convorbirile telefonice. Companiile de telefonie mobilă anunță, deja, că se pregătesc să renunțe la roaming.

Practic, vom putea vorbi și ne vom putea conecta la internet de pe telefon, oriunde în Europa, la aceleași costuri ca și în țară, titrează stirileprotv.ro.

Potrivit datelor oficiale, durata medie a unui apel efectuat în roaming de români este de 2 minute, iar durata medie a unui apel primit ajunge la 3 minute. Astfel, vorbitul la telefon în timpul unei călătorii de o săptămână în Uniunea Europeană costă, acum, 50 de euro, calculat pentru cei care sună, în medie, de cinci ori pe zi în timpul călătoriei și primesc în jur de zece apeluri.

Aceste costuri vor deveni, în curând, istorie deoarece Comisia Europeană a trimis în Parlamentul European un regulament care prevede anularea taxelor de roaming.
Regulamentul va putea fi aprobat cel mai devreme la finalul acestui an, iar orice apel în țară sau străinătate va avea pentru operator aceleași costuri.

Potrivit informatiilor Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), odată adoptat de Parlamentul European, regulamentul special se va aplica automat și nu va avea nevoie de transcriere în legislația națională.

Mai multe AICI.

Back To Top