Categorie: Actual

jandarmi montani salvamont accident partieZeci de turiști veniți în stațiunile montane din toată țara au ajuns de pe pârtie direct la spital cu fracturi, entorse, luxații sau alte lovituri grave la cap sau torace. Nici Valea Prahovei nu a stat mai bine la capitolul accidentați.

În cele trei zile de weekend, jandarmii montani și salvamontiștii au transportat 18 turiști cu vârste între 10 și 52 de ani care s-au accidentat la schi sau la snowboarding pe pârtiile din Sinaia, Bușteni și Azuga.
Nici la Cheia nu a fost liniște, sute de turiști ajungând, în această perioadă, în stațiunea prahoveană pentru a se bucura de zăpadă.

Pentru a fi evitate accidentele, Jandarmeria Montană și salvamontul recomandă turiștilor să se pregătească serios atunci când pleacă la munte, mai ales în condițiile de zpadă și ger. Astfel, nu plecați pe munte fără echipament adecvat. Nu riscați să plecați pe munte fără lanternă, rucsac și trusă de prim ajutor. Evitați să plecați singuri pe munte. În caz de accident, chemați Jandarmeria Montană sau Salvamontul la numărul unic de urgență 112.

Back To Top