Categorie: Actual

uniforme scolareSenatorii au respins, marţi, două inițiative legislative prin care se propunea ca elevii să primească gratuit echipament sportiv complet - pantofi sport, șort, tricou, jambiere, trening, și câte 600 de lei pentru uniformă și rechizite.

Una dintre inițiativele legislative prevedea ca, din bugetul de stat, să fie achiziţionate la nivel național 200 de mii de echipamente sportive, costul acestora ridicându-se la 24 de milioane de euro, titrează Mediafax.
Proiectul propunea achiziţionarea de către fiecare unitate școlară, la începutul anului școlar, din doi în doi ani, a câte unui echipament sportiv complet - pantofi sport, șort, tricou, jambiere, trening, maiou de partajare, rucsac și geantă -, în valoare de 124 de euro pentru fiecare elev.
„În cazul în care un elev a beneficiat de acest echipament și a lipsit nemotivat de la mai mult de un sfert din orele de educație fizică ale unui semestru va fi obligat să îl returneze sau să achite contravaloarea lui", mai prevedea proiectul.

O altă propunere legislativă respinsă privea acordarea tichetelor de rechizite școlare. Angajatorii ar fi urmat să acorde personalului tichete pentru achiziția de rechizite şcolare, manuale și uniforme școlare în valoare de 600 de lei, contravaloartea urmând să fie dedusă de angajator din impozitul pe veniturile din salarii.

Cele două proiecte urmează să fie dezbătute de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională, mai relatează Mediafax.

 

Back To Top