Categorie: Actual

rafinaria-petrobraziDoi lucrători care desfășurau o operațiune de spălare a unei conducte de proces s-au intoxicat cu gaze. Cei doi muncitori au ajuns la spital, unul dintre ei aflându-se în comă.

Incidentul s-a produs marți seara, în jurul orei 16.55, în incinta OMV PETROM S.A. – Rafinăriei Petrobrazi, în zona de Recuperare Gaze Faclă din apropierea drumului 1 A, Secția Utilități - Instalatia Termohidro. Cei doi desfășurau o procedură de spălare cu apă presurizată a unei conducte de gaze de proces (DN 250 mm), din sistemul de RGF. În timpul operațiunii, s-a produs o degajare de gaze atât de puternică, încât unul dintre muncitorii intoxicați a intrat în comă.
Deși cele două victime au fost transportate imediat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

În timp ce autoritățile județene APM Prahova, ISU Prahova, GNM-CJ Prahova, ITM Prahova, IPJ Prahova au constituit o comisie de control pentru a ancheta situația, cele două victime se află în continuare pe patul de spital. „Pacientul în stare conștientă se află internat în Secția de Interne a Spitalului Județean, cu stare generală mult mai bună. Celălalt pacient se află, în continuare, la Terapie Intensivă și este intubat, starea sa menținându-se gravă", ne-a declarat dr. Andrei Ilinca, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

La Petrobrazi, zona unde a avut loc incidentul a fost delimitată și restricționată, asigurându-se pază astfel încât nimeni să nu intre în perimetrul de pericol.

Back To Top