Categorie: Actual

fumat in masinaComisia Europeană susţine ideea de a interzice fumatul la volan atunci când în mașină se află și copii ori dacă șoferul este părinte. Ideea a plecat de la irlandezi, dar e aplicată acum de britanici.

Propunerea de interzicere a fumatului în maşinile în care se află minori a fost elaborată în urmă cu trei ani, pentru evitarea fumatului pasiv, titrează realitatea.net. Irlandezii au fost inițiatorii măsurii, dar au renunțat ulterior la ea.
În schimb, ideea a fost preluată de Marea Britanie. Legea este susținută de rezultatele unor studii realizate de Fundația Britanică a Plămânilor.
O țigară aprinsă în mașină, chiar și cu geamul întredeschis, expune copilul aflat pe bancheta din spate fumatului pasiv. El inhalează aproximativ două treimi din fumul pe care l-ar inhala dacă ar sta într-un spațiu special amenajat pentru fumători. Iar dacă toate geamurile sunt închise, nivelul de toxine acumulat de copil este de până la 11 ori mai mare.
Alte statistici arată că sute de mii de copii se îmbolnăvesc anual de astm și alte boli ale sistemului respirator din cauza fumatului pasiv, pentru care sunt vinovați mai ales părinții.

În prezent, în România, fumatul este interzis doar în locurile publice închise.

Citeste mai mult AICI

Back To Top