Categorie: Actual

voturiAlegerile europarlamentare vor avea loc pe 25 mai, data fiind stabilită prin hotărâre de Guvern publicata luni, în Monitorul Oficial. Actul normativ stabilește și modelul buletinelor de vot care vor fi utilizate la scrutinul din mai,modelul ștampilei și al timbrului autocolant ce se va aplica pe cărțile de identitate ale alegătorilor.

Potrivit actului normativ, pe buletinul de vot va fi scrisă denumirea integrală a partidului politic, organizației minorităților naționale, alianței politice sau alianței electorale. De asemenea, vor fi trecute numele și prenumele candidaților, pe două coloane, iar în cazul alianțelor, apartenența politică prin denumirea abreviată a partidului, după care patrulaterul se închide.

Pentru fiecare candidat independent se imprimă câte un patrulater distinct, în partea finală a buletinului, în ordinea înregistrării candidaturilor la Biroul Electoral Central, în care se trec semnul electoral, numele și prenumele candidatului independent. Patrulaterele se vor imprima paralel între ele, distanța dintre acestea fiind mai mare decât diametrul ștampilei cu mentiunea „VOTAT".

Pe pagina interioară a buletinului de vot se imprimă patrulaterele cuprinzând candidaturile, aceste patrulatere fiind numerotate.

Vă puteți prezenta la vot cu cartea de identitate, carte de identitate provizorie, buletin de identitate, pașaport diplomatic, pașaport de serviciu sau carnetul de serviciu militar îin cazul elevilor din școlile militare.

buletinvot fata

stampilavotat

Mai multe pe avocatnet.ro

Back To Top