Categorie: Actual

angajati sectii de votarePotrivit actelor normative privind alegerile europarlamentare, publicate recent în Monitorul Oficial, campania electorală va începe în 25 aprilie, va dura, ca și până acum, 30 de zile și se va încheia în dimineața zilei de 24 mai. De asemenea, a fost aprobat și bugetul total al alegerilor europarlamentare.

Potrivit HG nr. 103/2014, prin care se aprobă bugetul și cheltuielile necesare pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, suma totală alocată pentru acest scrutin se ridică la 148.744 de lei.

Bugetul va fi defalcat astfel:
- 103.480 de lei către Ministerul Afacerilor Interne,
- 3.460 de lei către Institutul Național de Statistică prin Secretariatul General al Guvernului,
- 35.565 de lei către Autoritatea Electorală Permanentă,
- 3.010 de lei către Ministerul Afacerilor Externe
- 3.229 de lei către Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Membrii Biroului Electoral Central, membrii birourilor electorale județene, ai birourilor electorale ale sectoarelor municipiului București, precum și pentru cei ai biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate se acordă o indemnizație de 85 de lei pe zi de activitate.

Aceeași sumă o vor primi și președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora, tot pe zi de activitate, însă timp de maximum 5 zile.

Statisticienii, informaticienii și personalul tehnic auxiliar care participă la executarea operațiunilor generate de activitatea de la Biroul Electoral Central vor primi o indemnizație de 65 de lei pe zi de activitate.

Întregul personal implicat în desfășurarea alegerilor, inclusiv personalul Ministerului Afacerilor Interne, care aplică măsuri de menținere și asigurare a ordinii și liniștii publice, va avea asigurată în fiecare zi de activitate suma de 10 lei de persoană pentru băuturi răcoritoare, cafea și gustări.

Prevederile sunt valabile nu doar pe parcursul organizării scrutinului, ci și în ziua votării, după cum se precizează în actul normativ citat.

Mai multe pe avocatnet.ro

Back To Top