Categorie: Actual

droguri tigaraPosibilitatea ca oamenii să moară în urma fumării de canabis a fost demonstrată de două cazuri din Germania.

Deşi se considera că acest drog, administrat singur, este dăunător doar pe termen lung și poate fi fatal doar dacă este luat împreună cu alte droguri, cercetătorii germani au descris recent două cazuri de decese survenite exclusiv ca urmare a consumului de canabis.

Cercetătorii de la Spitalul Universitar din Düsseldorf au descris, în urma unor autopsii foarte detaliate, două cazuri în care nu s-a găsit drept cauză a decesului altceva decât consumul acestui drog. Testele toxicologie şi genetice au eliminat orice altă cauză a morţii, titrează descoperă.ro.

Ambele persoane au decedat, cred medicii, ca urmare a aritmiei – modificarea ritmului bătăilor inimii – cauzate de fumarea de marijuana. Niciuna dintre persoane nu avea antecedente de boli de inimă.

Totuşi, rămâne încă necunoscut mecansimul prin care drogul provoacă apariţia problemelor cardiace.

Consecinţele folosirii drogului sunt grave: efectul pe termen lung asupra creierului, mai ales în cazul persoanelor tinere, apariția schizofreniei și a depresiei.

Mai multe AICI

 

Back To Top