Categorie: Actual

Asociatia pacientilor oncologici romaniaAPOR, organizație nonguvernamentală pentru drepturile persoanelor cu afecțiuni oncologice, reia, în acest an, campania pentru depistarea precoce a cancerului de sân din cadrul programului „SUNT FEMEIE ORICE AR FI".

Campania „SUNT FEMEIE ORICE AR FI" a demarat în septembrie 2012 și a avut drept scop informarea cu privire la problemele oncologice de sân, dar și depistartea în stadii incipiente a bolii pentru cât mai multe persoane. campania a demarat cu aplicarea de chestionare cu întrebări privind problemele oncologice și atitudinea față de acestea, la trei colegii din Ploiești („Nichita Stănescu", Liceul de Artă „Carmen Sylva" şi „Jean Monnet"), Școala Post Liceală Sanitară „Thoma Ionescu" şi alte două licee din comune limitrofe (Bărcăneşti şi Valea Călugărească). Astfel, din aproximativ, 1.000 de elevi, 34% nu stiu ce este „afecţiune oncologică", 73 % consideră cancerul ca fiind provocat de o bacterie sau un virus, 39% cred că „apariţia cancerului de sân" este determinată de sex, 23% de „aria geografică", 59% consideră că bărbaţii nu pot prezenta cancer de sân, iar 12% nu au răspuns sau nu ar accepta drept coleg(ă) de clasă o persoană cu o afecţiune oncologică.
Nici cadrele didactice nu s-au descurcat mai bine,, din peste 100 de profesori 22% considerând că „aparitia cancerului de sân" este determinată de sex, 27 % - cancerul provocat de o bacterie sau un virus, 47% consideră că bărbaţii nu pot prezenta cancer de sân, iar 5% nu au răspuns sau nu ar accepta drept coleg(ă) de clasă o persoană cu o afecţiune oncologică.

După numeroase semnale din teritoriu, în 2013, APOR a oferit atât informări, cât și ecografii la preț redus, care au avut foarte mare succes în rândul femeilor din Ploiești. Sute de reprezentante ale sexului frumos au ales să își testeze sănătatea sânilor cu numai 50 de lei, la clinicile înscrise în campanie, iar pentru zeci dintre acestea, inițiativa s-a dovedit salvaotoare de vioață, fiind depistate afecțiunile maligne în stadiu incipient și, drept urmare, tratabile.

Ca urmare a rezultatelor spectaculoase, anul acesta, campania inițiată de APOR continuă și vine, din nou, în sprijinul femeilor care își doresc analize de calitate, neivazive, recomandate și pentru vîrste tinere. Ecografiile sunt realizate la Clinica DI-Medica din Ploiești în cadrul programului SUNT FEMEIE ORICE AR FI, iar programările pot fi realizate la numerele de telefon: 0725.541.472 sau 0751.372.000.

Programul se desfășoară în perioada 1 martie – 1 august 2014.

Afis APOR

Back To Top