Categorie: Actual

arme-pistoalePatru arme letale, 18 neletale, muniţie şi carne vânat, dar şi animale sălbatice vii, ţinute captive în gospodării, au fost descoperite, joi, de poliţişti, în urma a 26 de percheziţii care au avut loc în Bucureşti şi în şapte judeţe, a anunţat directorul DAESP, chestorul Niculae Marinescu.

Şeful Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Române (DAESP) a declarat, într-o conferinţă de presă, că acţiunea de joi a fost declanşată ca urmare a unor informaţii potrivit cărora mai multe arme letale şi neletale sunt deţinute în mod ilegal, multe dintre acestea fiind aduse din Bulgaria.

Din totalul armelor indisponibilizate, 13 arme neletale şi una letală au fost ridicate de la Constanţa, două letale şi una neletală de la Prahova, două arme neletale au fost ridicate de la Gorj, câte o armă neletală de la Teleorman şi Ilfov, iar o armă letală a fost ridicată de la Caraş-Severin. Potrivit lui Marinescu, arma găsită la Caraş Severin era o puşcă realizată artizanal, după ce o fostă armă cu aer comprimat a fost adaptată să tragă cu glonţ.

De asemenea, poliţiştii au descoperit carne de vânat provenită ca urmare a braconajului cinegetic, instrumente de fabricare artizanală a muniţiei, câini din rasa ogar, flosiţi tot la braconaj, precum şi 165 de cartuşe.

În acelaşi timp, în gospodăria unei persoane din oraşul ilfovean Popeşti Leordeni au fost găsite o lebădă şi o căprioară, deţinute ilegal. "Lebăda era ţinută ca o gâscă iar căprioara ca o capră. Până la clarificarea situaţiei, anumalele au rămas în curtea persoanei respective", a mai spus Marinescu, potrivit MEDIAFAX.

În urma acţiunii au fost deschise dosare penale pe numele a 24 de persoane.

Citeşte şi: PERCHEZIŢII: Deţineri ilegale de arme în Prahova

Back To Top